Haber

92 ÇEKÜL Vakfı Ormanı, 30 yaşında

Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma ve Geliştirme Vakfı (ÇEKÜL) tarafından 30 yıl önce 100 bin fidan dikilerek hayata kazandırılan ’92 Ormanı’ 30 yaşına girdi.

ÇEKÜL Vakfı’nın 22 bin İstanbullu’nun katılımıyla hayata geçirdiği ilk büyük ağaçlandırma projesi 92 Orman 30 yaşına girdi. Türkiye’nin birçok yerinde geniş kitlelere yayılan; Doğayı korumak ve geleceğe güzel bir iz bırakmak isteyen herkesin beğenisini kazanan 92 Orman, doğaseverlerin desteğiyle büyümeye devam ediyor.

92 Orman umudun ve dayanışmanın adı oldu

ÇEKÜL’ün ‘hayatı korumak, yaşatmak’ ilkesiyle başladığı kültürel mirasa sahip çıkma çabalarına hız kesmeden devam ettiğini belirten ÇEKÜL Vakfı Genel Koordinatörü Betül Sözen, 92 Ormanı’nın, doğal mirasımız olan Kuzey Ormanlarının tehlikede olduğunu anladık. İstanbul’a yapılacak ikinci köprünün yapım çalışmaları kaçak yapılaşmayı tetikliyordu. Olumsuz etkileri önlemek ve kentte nefes alabileceğimiz alanlar yaratmak amacıyla tüm vatandaşların haklarını gözeterek yola çıktık. Beykoz Kavacık’ta kentsel gelişmenin tehdit altında olduğu bir alanı ormana dönüştürdük. Dayanışmanın büyüdüğü, emeğin büyüdüğü ormanımızın 30. yılını kutlamak için tekrar ziyaret ettik ve herkese merhaba dedik. 92 Ormanı’nın kurulmasında büyük emekleri olan Prof. Dr. Aysel Ekşi anısına 92 ​​Ormanı’na diktiğimiz 2 bin fidan 7 yaşına girdi. Ziyaretimizde bize eşlik eden Kanlıca Orman İşletme Müdürü Erdinç Kurt, Kanlıca Orman İşletme Şefi Mehmet Ergin Kabalcı, Kanlıca Orman İşletme Şefi Neslihan Çelik; Bakım ve koruma çalışmaları hakkında bilgi verildi. İlk yıldan beri ağaçlandırma çalışmalarımızda desteğini esirgemeyen tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz.” söz konusu.

ÇEKÜL 92 Ormanı, Orman Bakanlığı, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü, Orman Bakanlığı, Marmara Bölge Genel Müdürlüğü ve Alemdağ Orman İşletmesi teknik işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. 1-31 Mart 1992 tarihleri ​​arasında her gün binlerce doğasever fidan dikmek için çalıştı. 170 hektar araziye toplam 102 bin 500 adet akasya, meşe, dişbudak, erguvan ve akçaağaç fidanı dikildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu