Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Aileyi titizlikle korumaya devam edeceğiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Yüzyıllardır bu topraklara ektiğimiz en değerli tohum olan aileyi özenle korumaya devam edeceğiz.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Ailemiz, Türkiye Yüzyılında Geleceğimiz” temasıyla düzenlenen 8. Aile Şurası’nın kapanış programına katıldı. Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 4 yıl boyunca hazırlayacağı politikaların burada yapılacak çalıştayların sonuçları üzerine inşa edileceğini duyurdu. Programda konuşan Göktaş, 8. Aile Konseyi’ni tamamladıklarını ve istişare toplantılarında hizmet modellerini güncelleyecekleri yeni bir vizyon oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Aile sorunlarının analizi için kurulan komitelerin Nüfus ve Demografi, Çevre ve İklim, Yaşam Döngüsü ve Aile Dayanıklılığı, Hukuk, Dijitalleşme ve Sosyal Kalkınma olmak üzere 6 ana başlıkta yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Göktaş, şöyle konuştu:

“Nüfus ve Demografi Komitesi’nde ailenin nüfus yapısını etkileyen yönüne dikkat çekiyoruz. Sosyal hedeflerimize ulaşmada dinamik nüfus yapısının önemini vurguluyoruz. Çevre ve İklim Komitesi’nde ise bu durumun üstesinden gelmenin yollarını araştırıyoruz. Aile dostu şehirleri ve kamusal alanları yaygınlaştırıyoruz. İklim değişikliğinin aileyi tehdit eden etkilerini ve alınabilecek önlemleri belirlemeye çalışıyoruz. Ailenin işlevselliğini belirlemeye çalışıyoruz.” Aile içi değer aktarımını destekleyecek önerileri Yaşam Döngüsü ve Aile Dayanıklılığı Komitesi ile değerlendiriyoruz. Aile ve Hukuk Komitesi’nde ailenin hukuki yerini belirtiyor, aile birliği adına fikir alışverişinde bulunarak aile bireylerine kapsamlı bir hukuki güvence sağlıyoruz. Pek çok fırsat ve risk taşıyan dijitalleşme süreci aileyi etkiliyor “Dijitalleşme Sürecinde Aile Komitesi’nde bunların aileye etkileri, aile mahremiyetinin korunmasına yönelik içeriklerin kontrolü gibi konuları tartışıyoruz.”

“Bu topraklara ektiğimiz en değerli tohum olan aileyi savunmaya devam edeceğiz.”

Bakan Göktaş, aile yapısının önemine vurgu yaparak, “Yüzyıllardır bu topraklara ektiğimiz en değerli tohum olan aileyi özenle savunmaya devam edeceğiz. Bakanlık olarak tüm imkanlarımızla seferber olmaya devam edeceğiz” dedi. bu tohumun büyümesini, filizlenmesini, büyümesini ve güçlenmesini sağlamak. Çalışmalarımızın ilk meyvesi 2024 yılında duyuracağımız ‘Aile’ olacak.” “Vizyon Belgesi ve Eylem Planı ile güçlenmeye başlayacağız. Bu anlamda şura sonunda oluşan tüm görüşlerin sosyal politikalarımızın şekillenmesinde önemli rol oynayacağına inanıyorum. Değerli hocalarımızın ve değerli hocalarımızın görüşleri. Alanında uzman katılımcılar bize her zaman yol gösterdi ve politika belirlemede de yol göstermeye devam edecek” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu