İş

Archer Daniels Midland hisseleri, Finans Direktörü’nün devam eden soruşturmayı askıya almasının ardından düştü

Archer-Daniels-Midland Company’nin (ADM) hisseleri, bağımsız bir danışman ve Yönetim Kurulu Kontrol Komitesi’nin şirketin Beslenme iş biriminde ve bunlarla ilgili muhasebe yöntemlerine ilişkin bir soruşturma başlatmasının ardından Pazartesi günü New York’ta erken işlem saatlerinde değer kazandı. iş birimleri arasındaki işlemler. önemli ölçüde azaldı.

Soruşturma, şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) belge talebine gönüllü olarak yanıt vermesinin ardından başladı. Sonuç olarak şirketin Mali İşler Direktörü Vikram Luther, soruşturma süresince geçici olarak görevinden alındı.

ADM hisselerinin değeri Pazartesi günü erken işlemlerde %14,2 düştü.

Geçici Mali İşler Direktörü olarak atanan Ismael Roig, ADM’deki liderlik rollerinde yirmi yılı aşkın deneyimini bu pozisyona getiriyor.

Ayrıca soruşturma, beklenenden daha düşük olacağı bildirilen dördüncü çeyrek kazançlarının açıklanmasının ertelenmesine neden oldu.

ADM şimdi 2023 yılının tamamında hisse başına faizinin 6,90 doların üzerinde olmasını bekliyor; Bu, önceki tahmin olan 7,00 $’dan ve finansal analistlerin ortalama 7,29 $’lık tahmininden daha düşük bir düşüştür.

Baird’deki mali analistler bir raporda, “Bu sorunların en azından hisse senedi fiyatını olumsuz yönde etkileyeceğine ve aynı zamanda değer kaybı potansiyeli yaratabileceğine inanıyoruz” dedi.

Baird, finansal varsayımlar üzerindeki potansiyel etki nedeniyle ADM hisselerinin notunu ‘Nötr’e düşürdü. Örneğin Goldman Sachs analistleri de hisse senedinin notunu düşürdü.

“Tarımsal Hizmetler ve Yağlı Tohumlar sektöründeki döngüsel ekonomik göstergelerin, özellikle de soya fasulyesi işleme kar marjlarının son bir veya iki aydır düşüşte olduğu göz önüne alındığında, Beslenme sektörü hariç temel iş performansı önceki beklentilerimize kıyasla zayıfladı. Bu değişiklik bu noktada tarafsız bir duruşun tavsiye edildiğini gösteriyor.” “Bu, bunun mümkün olduğunu gösteriyor.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

meric-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu