Teknoloji

Artan Fiyatlardan Kasko Yaptırmaya Korkar Olduk!

Yeni bir araç sahibi olmak enflasyon ve dövizdeki artışla halihazırda ziyadesiyle zorlaştı. Lakin bu zorluğu aşarak bir araç sahibi olanlar, bu sefer yüksek araç masraflarıyla karşılaştı. Araç sigortası ve kaskosu üzere maliyetler, bu yıl içinde inanılmaz bir artış gösterdi.

İkinci el araç ilan platformu Otomobilim.com tarafından paylaşılan son bilgiler, bu artışın araç sahipleri üzerindeki olumsuz tesirini net bir biçimde gösterdi. Araç sahiplerinin büyük çoğunluğu artık kasko yapmayı düşünmediğini bildirdi. Hatta iştirakçilerin üçte ikisinden fazlası, kasko fiyatlarından haberi bile olmadığını söz etti.

Araç sahiplerinin yarısından fazlası kasko yaptırmayacağını söyledi:

Bu ay 907 kişinin iştirakiyle gerçekleştirilen araştırmada iştirakçilerin %52,5’i araçlarına kasko yaptırmayacağını bildirdi.

Kaskonun önündeki en büyük mani fiyatlar:

Kasko yaptırmayı düşünmeyen iştirakçilerin %65,4’ü, bu kanılarının nedenini artan kasko maliyetlerine bağladı. %18,4’ü trafik sigortasının kâfi olduğunu düşündüğünü, %16,2’si ise trafikte kendisine güvendiği için kasko yaptırmayacağını tabir etti.

Trafik sigortasında da emsal tablo var:

Katılımcıların %78,6’sı araçları için trafik sigortası yaptıracağını açıklarken, yaptırmayacağını söyleyen %21,4’lük kesim bunun nedenlerini şu biçimde paylaştı:

  • Trafik sigortası maliyetleri arttığı için: %44,8
  • Aracım eski olduğu için: %41,4
  • Bana değil karşı tarafa yararı olduğu için: %13,8

Kasko yaptıranların tercihi ise tam kaskodan yana:

Araçları için kasko yaptıracağını belirten iştirakçilerin %46,1’i tam kaskoyu tercih ettiğini paylaştı. %30,6’sı genel kasko, %17,1’i genişletilmiş kasko ve %6,2’si dar kaskodan yana olduğunu belirtti.

Yılbaşı kadar kısa müddet öncesinde tablo apayrıydı:

Arabam.com, ocak ayında yaptığı tıpkı araştırmasında katılımcıların %60,9’unun araçları için kasko yaptıracağını ortaya koymuştu. Yalnızca 11 ay içinde gelinen koşullar, araç sahiplerinin büyük bir çoğunluğunun fikrini değiştirmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu