Ekonomi

Bakan Kirişci gençlere seslendi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Suda Verimlilik Seferberliği ve Suda Sıfır Kayıp” sloganıyla yola çıktıkları faaliyetler için gençlerden takviye beklediklerini belirterek, “Tarım ve çevre size emanet ve bizim de bunu taşımamız gerekiyor. siz gençler aracılığıyla ileriye güvenin.” dedim.

Kirişci, Gençlik ve SporSağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “7. Dönem Tematik Kış Kampları” kapsamında video konferans yöntemini kullanarak gençlere yönelik “Akıllı Tarım ve Çevre” konulu konuşma yaptı.

Gençlerin ülkenin geleceği ve umudu olduğuna işaret eden Kirişci, tarımın değerini gençler tarafından iyi bilindiğini ifade etti. Tarımsal üretimin öneminin insanlığın var olduğundan beri korunduğunun altını çizen Kirişci, pandemi döneminde bu konunun daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından insanların paniğe kapıldığını ve dünyada gıda krizinin konuşulmaya başladığını hatırlatan Kirişci, “Türkiye bunları hiçbir zaman kendi insanına yaşatmadı. Alanlara tedarikçi olduk” dedi. bu konularda sığınmak. Yetmedi, ülkemizi ziyarete gelen 52 milyon turisti kendi ürünlerimizle doyurmayı başardık. Ayrıca Türkiye 2022’de 30 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.” değerlendirmesini yaptı.

Tüm bunların üretici ve sanayicilerin ortak emeği ile elde edildiğine işaret eden Kirişci, şöyle devam etti:

“Tarımsal gayrisafi hasılada Avrupa’da birinci, dünyada ilk 10’da olduğumuzu belirtmek isterim. Evet ülke ihracat yapıyor olabilir ama ithalat da yapıyor. Burada net ihracatçı mıyız? ‘ Bu yıl ve 2022 dahil olmak üzere girdi fiyatlarının anormal olduğu bir dönemde 6.6 milyar dolar dış ticaret fazlamız olduğunu yani net ihracatçı olduğumuzu gururla belirtebilirsiniz.”

su verimliliği seferberliği

Kirişci, küresel ısınma nedeniyle ortaya çıkan su sıkıntısına da değindi. Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığının altını çizen Kirişci, ülkedeki nüfus artışına paralel olarak su ihtiyacının da arttığını ifade etti.

“Suda Verimlilik Seferberliği ve Suda Sıfır Kayıp” sloganıyla yola çıktıkları faaliyetler için gençlerden takviye beklediklerini ifade eden Kirişci, “Devlet Su İşleri tarafından temizlenip arıtılan ve belediyemize verilen su miktarıdır. su sistemi ve su şebekeleri 6.2 milyar metreküp bunun 2.1 milyar metreküp daha musluklardan akmadan şebekelerdeki yetersizliklerden dolayı su kaybı ve kaçakları var su konusunda çok dikkatli olmamız lazım bazı tedbirler alın ve bu tedbirleri zorunlu olarak uygulayın.Bütün bunları eksiksiz yapacağınıza canı gönülden inanıyorum.Tarım ve çevre size emanet ve bu emanet de sizlere emanet.Gerçekleri siz gençler aracılığıyla ileriye taşımamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“TarımCebmde ile ilgili yorumunuzu paylaşın”

Gençlerin tarıma ve ormancılığa yapacakları çok şey olduğu düşüncesiyle Tarım ve Orman Gençlik Meclisi’ni kurduklarını hatırlatan Kirişci, şunları kaydetti:

“TarımCebmde taşınabilir uygulamasını telefonunuza indirmenizi, kullanmanızı ve değerlendirmelerinizi bizlerle paylaşmanızı özellikle rica ediyorum. Görüldüğü gibi tarım sadece kazma küreklerle yapılan bir alan değil, aynı zamanda tarım yapılan bir daldır. senin gibi gençliğimizin alın terine ihtiyacı var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu