Haber

Başkan Özyiğit, “Belediyemizdeki en düşük işçi ücretini 15 bin 651,77 TL olarak belirledik” dedi.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi ile imzaladıkları aracılık protokolü kapsamında en düşük işçilik ücretini 15.651,77 TL olarak belirlediklerini söyledi. Önder Özyiğit, “Güzel bir Yenişehir için özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarımızı ve ailelerini tebrik ediyoruz” dedi. söz konusu.

Mersin Yenişehir Belediyesi, yüksek enflasyon nedeniyle işçi fiyatlarına ılımlı bir zam yaptı. Sendika işyeri temsilcileriyle bir araya gelen DİSK/ Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, orta protokol kapsamında yaptıkları en düşük personel ücretini açıkladı. En düşük işçi ücreti 15.651,77 TL’ye yükselirken, 55 TL olan günlük yemek ücreti 80 TL’ye, 103 TL olan yakacak yardımı 250 TL’ye çıkarıldı.

Başkan Özyiğit, “Bu sıkıntılı süreçte dayanışma ve birlikte hareket etmekten başka çaremiz yok” dedi.

“Yenişehir’de yaşayan her vatandaşımız bizim ailemizin bir ferdidir. Onların dertleri bizim de dertlerimizdir.” Önder Abdullah Özyiğit, “Bugün ülkemiz gerçekten zor günlerden geçiyor. Maalesef bu zorluk yıllardır uygulanan politikalar neticesinde toplumumuzu derinden etkilemektedir. Enflasyon fırladı. Bundan en çok da ücretliler zarar görüyor. Konut kiralarından doğalgaza ciddi fiyat artışları var. Bu sıkıntılı süreçte dayanışma ve birlikte hareket etmekten başka çaremiz yok. Ekmeği böleceğiz. Sendikamıza işçilerin yanında oldukları duruştan dolayı teşekkür ediyorum. Güzel bir dayanışma gösteriyorlar, yapma tavırları var. Yenişehir büyük bir ilçedir. Yenişehir’de yaşayan her vatandaşımız ailemizin birer ferdidir. Onların acısı bizim yükümüz. Bu kurumda tabii ki vefaya önem veririz, iyi niyete önem veririz, uymaya önem veririz. Yaptığımız çalışmalarla en düşük işçi maaşını 15.651,77 TL olarak belirledik. Güzel bir Yenişehir için özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

DİSK/ Genel-İş Mersin Şube Başkanı Göksoy, “Mersin’de en yüksek maaş aldığımız belediye Yenişehir Belediyesi’dir” dedi.

DİSK/ Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ise yaptığı açıklamada, “Öncelikle bir şeyin altını çizmek istiyoruz. Nitekim Yenişehir Belediyesi’nin bu tutumu bizler için değerlidir. Yenişehir Belediyesi kendisine yakışanı yapıyor, Abdullah Özyiğit kendine yakışanı yapıyor ama yapmamış da olabilir. Kırmızı çizgi dediğimiz şey bu; toplu iş sözleşmesi yapmıyoruz. Orta protokolü yapıyoruz. Daha önce liderimin bildirdiği gibi geçim sıkıntısı, yaşam koşulları, yaşam kuralları hatta ‘keşke daha fazlasını verebilseydim’ demesi bile bizler için değerlidir. Niyet değerlidir, çünkü emeğe bakış ve yaklaşım böyle tanımlanır. Bunun için Liderimize teşekkür ediyoruz. Bu orta protokolle birlikte liderim de konuştu, biz de konuşmak istiyoruz. Mersin’de en yüksek fiyat aldığımız belediye Yenişehir Belediyesi’dir. Bunun için minnettarız ve biliyoruz ki, hükümet zamları durdurmadıktan sonra, enflasyon oranlarını düşürmedikten sonra, işçilere yeni zamanlarda vergi yükleri getirildikten sonra 20 bin veya 30 bin alsak da biliyoruz. belediyelerin başına bela olacağımız gibi her gün başımız belaya girecek. biliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu