Haber

Binali Yıldırım’dan Millet İttifakına Sert Söz: ‘Malınızı Kime Veriyorsunuz?’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, Millet İttifakı’nı destekledikten sonra Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ’ı hedef aldı. AK Partili Yıldırım, ‘Malınızı kime veriyorsunuz?’ Ümit Özdağ’ı işaret etti.

‘Ne ayıp, ne ayıp’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıkladığı ortak basın toplantısı öncesinde tweet atarak sığınmacıları ‘içişleri bakanı’ olarak göndereceğini açıklamıştı. Özdağ’ın açıklamasına tepki gösteren AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım’dan açıklama geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı partilerinin İstanbul il ve ilçe yöneticileriyle Riva’da bir restoranda bir araya geldi.

“Zafer Partisi’ne verilen bakanlıklarla”Gündeme gelen tartışmalara Binali Yıldırım, “Malınızı kime veriyorsunuz?”söz konusu.

“Cumhuriyet Halk Partisi’ne girip milletvekilliği kazananlara bakanlık vermem” diyor.

Seçim kazanmak için yapmadıkları şey yok. Atmadıkları takla yok”Binali Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Efendim, kendilerinden önce işi yapmayan belediye başkanlarına başkan yardımcılığı teklif ettiler. Her parti liderine bir cumhurbaşkanlığı, bir bakanlık. Sonra efendim, kalan bakanlıkları nasıl bölüşelim diye tartışmaya başladılar. Meral Hanım diyor ki, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne girip yan yatıp milletvekili kazanana ben bakanlık vermem. Sonucunu göreceğiz. CHP ne aldı? Ben ne aldım? Değerlendirdik. Bu kadar.” Ben bakanlıkları alırım, CHP diğerini alır ama CHP isterse hakkını versinler’ diyor. Bugün biri çıkıp oylarını pazarladı. İçişleri Bakanı’, ‘Şöyle yapacağım, şöyle yapacağım, asacağım, keseceğim’ diyor.

‘Pazar günü bire bir poşetler içinde bağlayarak göndereceğiz’

AK Partili Yıldırım, Ümit Özdağ’a ‘Sinan Ogan’ın oyları Cet İttifakı lideri tarafından pazarlandı’ diyerek tepki gösterdi.

Millet İttifakını amaç edinen Yıldırım, açıklamalarına şöyle devam etti: Buradan anlıyoruz ki; İçişleri Bakanlığı’na da verildi. Şimdi buradan sormak istiyorum. Ve malını kime veriyorsun? İnsanlar seni seçtikten sonra mı? yetki verdi mi? Büyük bir çantadan nasıl dağıtırsınız? Bu ne saçmalık. Bu nasıl bir karmaşadır. Bu millet iradesine ipotek koymaktır. Halkın iradesini inkar etmektir. Bunun başka bir açıklaması yok. Ne yazık ki ortada bir turvat var. Bir tiyatro oynanıyor ve insanlar onu izliyor. Hangi Kılıçdaroğlu diye soruyorum. 14’üne kadar efendim FETÖ’yü yere indiremeyenler PKK terör örgütü HDP’nin bizi desteklediğini, bu destekten memnunuz dediler. İlişkisi olduğunu söyleme noktasına gelen Kılıçdaroğlu. Çet İttifakı lideri bugün Sinan Oğan’ın oylarını pazarlamak için sokağa çıktı. Bu adam çok değil, 14’ünden önce HDP ile ortak olursanız Türkiye bölünür diyordu. Türkiye müdahale eder, iç savaş çıkar’. Şimdi hepsi bir çuvala nasıl girecek? İçeride birbirlerini yok ederler. Hepsi farklı tipler. Bu bizim sorunumuz da değil. Bu yüzden onları bağlayıp Pazar günü çantaya göndereceğiz’dedi.

Bakanlık tartışmaları hakkında Sözcü TV’ye konuşan Ümit Özdağ, bakanlık konusunun 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci sağlık seçimlerinin ardından gündeme geleceğini söyledi.

korgan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu