Ekonomi

Borsa İstanbul’da 5 hisse güne tedbirle başlayacak

Investing.com – Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada 5 hisseye VBTS kapsamında tedbir getirildiği duyuruldu.

Kazançlı yatırımlar için doğru adres: InvestingPro. Şimdi %20’ye varan indirimden yararlanmak için INVTROZEL1A kodunu kullanın.

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BURCE, ULAS, YESIL ve YYAPI payları 02/05/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 31/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Bununla birlikte YAYLA payları 02/05/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 31/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır.

YAYLA payında halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

YAYLA payı, Nisan ayının ilk yarısında %54 yükseldikten sonra ikinci yarıda satıcılı hareket ederken 20 TL’nin altına kadar geriledi. Nisan’ın son gününde tavan fiyatından işlem gören Hisse, böylece ayı %17,36 yükselişle 21,7 TL’den kapattı.

InvestingPro’da ise YAYLA payı için hesaplanan adil değer fiyatı, 5 finansal modele göre ve yüksek belirsizlikte 12,05 TL olarak görülüyor. Şirketin finansal durum karnesinde ise nakit akış ve kârlılık sağlığının düşük seyrettiği gözlemlendi.

haber-iyidere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu