Sağlık

“Bu karışımlarla geçmeyen öksürükler anında geçer”

  Kış ayları salgın hastalıkları da beraberinde getirdi. Hastalık geçer ancak öksürük kalıcı olabilir. Peki öksürük neden geçmiyor, geçse bile neden çok geç geçiyor?

Eczacı-Homeopat Ezgi Nevçehan, “Virüsler birbirinden geçti. Ne yazık ki virüsler direnç kazanmaya başladı. Şu ana kadar kullandığımız antibiyotikler ve ilaçlar etkili olmuyor. Çünkü virüsler ve bakteriler akıllı mikroorganizmalardır. Ve virüsler kimlikleri değiştirir. “Bu da tedaviyi zorlaştırıyor.” Dedi ve inatçı öksürüğü gideren bir karışım hazırladı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastaneler dolmaya başladı. Doktorlar virüslere karşı uyarıyor ve ekliyor: “Virüsler iç içedir…!” Peki bu durumda ne yapmalı? Birbirimizden geçen virüslerden nasıl korunabiliriz ve neler yapabiliriz?

Virüsler Direnç Kazanıyor

Eczacı-Homeopat Ezgi Nevçehan, bu dönemde sadece koronavirüsle mücadele ettiğimizi, grip virüsünün de oldukça etkili olduğunu belirterek, “Daha önceki koronavirüs döneminde karantina nedeniyle insanlar izolasyona alınmıştı. Artık topluluk kuralları çerçevesinde kendimizi ve başkalarını koruyamayız. Kişisel hijyene dikkat edilmiyor. Hasta kişi, mevcut yaşam kurallarını sürdürmek için toplumda dolaşır. Bu virüslerin tamamı solunum yoluyla bulaşabildiği ve uzun süre havada asılı kaldığı için çok kolay bulaşabilmektedir. Ne yazık ki virüsler direnç kazanmaya başladı. Şu ana kadar kullandığımız antibiyotikler ve ilaçlar etkili olmuyor. Çünkü virüsler ve bakteriler akıllı mikroorganizmalardır. Ve virüsler kimlikleri değiştirir. Bu da tedaviyi zorlaştırıyor. Özellikle covit virüsü akciğerlerde tutuluyor. Kişinin daha önce akciğerle ilgili hastalık öyküsü varsa orada kalabilir. “Müşterilerimden 1 yıl geçmesine rağmen öksürüğü geçmeyen kişiler olduğunu biliyorum” dedi.

Bu Karışımla Geçmeyen Öksürük Kalmayacak

İnatçı öksürükle ilgili Nevçehan, “Kekik ve kekik çayları öksürükle mücadelede oldukça etkilidir. İnatçı öksürüğe karşı 4-5 damla kekik yağını kaynar suya damlatıp koklayarak önlem alabiliriz. Kekik, üst solunum yolu enfeksiyonlarında, özellikle öksürükte antiinflamatuar etki göstererek bronşların rahatlamasını sağlar.

Bir de geçmeyen öksürük için şu karışımı vermek isterim:

Tamanu (Taşıyıcı Yağ)

Selvi

Günlük (Günlük)

Nioli

  Ayrıca tamanu (taşıyıcı yağ) yağına 2 damla selvi, 3 damla sığla ve bir veya iki damla nioli esansiyel yağı da öneririm – tamanu yağı yoksa herhangi bir taşıyıcı yağı kullanabilirsiniz. Öksürüğü olan kişinin sırtına, göğsüne ve ayak tabanlarına uyguluyoruz. Mümkünse sıcak bir havlu veya sıcak su şişesi koyarak onu uyutuyoruz. Bu aynı zamanda balgam üretmede ve salgıların dışarı atılmasında da faydalıdır. Astım ve KOAH hastaları da bu formülü kullanabilir. “Sekresyonun giderilmesi için özellikle bol su içilmesini tavsiye ediyorum” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu