Haber

Erkan Baş: İktidarın kurduğu tuzağı boşa çıkardık

Türkiye Çalışma Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TELE1 yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ırkçı açıklamalarına yanıt veren Baş, “’Tito artığı’ sözü aslında suyun öbür tarafından gelenlere karşı bir düşmanlık ifadesidir. Bunu ifşa etmek istedim… O kadar cahil ki soyadımla gurur duyuyorum.”

Baş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

-İnsanlar kendi etnik kimliklerini belirleyemezler. Ayrımcılığa konu olamazlar. Eşit vatandaşlık için çalışıyoruz. Buradaki zihniyet beni hedef tahtasına koyarken Türkiye’de milyonlarca insanı karşı karşıya getirdi. “Soyadını saklıyor” diyor. Çok cahil. Soyadımla gurur duyuyorum. Benim soyadım Jusovic tam Türkçe Yusufoğlu demek. Bu kadar kolay. Hiçbir şey bilmiyor musun? Naim Süleymanof’u duymadın mı? Çok cahilsin. İşte kimsenin bilmediği, sadece Destici ve ırkçıların görebileceği sır! Türkiye’de benim gibi milyonlarca insan var.

– İmamoğlu’nu Pontuslu olmakla suçladılar. Kılıçdaroğlu Alevi kimliği amaç tahtasına oturdu. AKP genel başkanı Ermeni vatandaşlardan bahsederken “Affedersiniz Ermeni” diye söze başlıyor. Aklın arkasında şu var; Bize karşıysa Türk olamaz.

-AKP bu kadar zor durumda olan HÜDA PAR gibi bir gram katkı yapacaksa yüzlerce kilo verecek bir ittifaka girmek zorundadır. Bütün varlığı cumhuriyete, laikliğe, kadın düşmanlığına dayanmaktadır. HÜDA PAR denilince insanların aklına Hizbullah’ın katliamları, cumhuriyet düşmanlığı, kadın düşmanlığı geliyor. Bu tür bir partiden yardım bekliyorsunuz. Nasıl bir çürüme sürecinde olduğunuzu gösterir.

– İktidarın hak etmediği halde en çok milletvekilini azledecek, muhalefeti birbirine düşürecek bir oyunu vardı. Seçim listelerinin verildiği gün bu oyunun prestiji bozuldu. Oyunu kuralına göre oynadık. Devletin bize kurduğu tuzağı bozduk. En doğru seçenek, birden çok il bazında detaylı plan yapmaktır. Tek partiden tüm seçim bölgelerine girmenin doğru olmadığını düşündük. Politika sadece matematiğe sığmaz, aynı zamanda toplumsaldır. Bütün seçim bölgelerinde tek tek çalışmalarımızı yaptık. İttifakımızın en fazla vekalete sahip olabileceği şekilde oy alabileceği bir model geliştirdiğimizi düşünüyoruz. (HABER MERKEZİ)

haber-golkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu