Ekonomi

Essential Properties hisse senedi arzını genişletiyor, kapanış 14 Mart’ta

PRINCETON, N.J. – Bir gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olan Essential Properties Realty Trust, Inc. (NYSE:EPRT), halka arzını her biri 24.75 $ fiyattan 9 milyon hisseye yükselterek 8 milyon hisselik ilk arzı aştı. Halka arzın, standart kapanış koşullarına tabi olarak 14 Mart 2024 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.

Şirket, arz ile ilgili olarak BofA Securities ve Wells Fargo Securities dahil olmak üzere çeşitli finansal kuruluşlarla vadeli satış anlaşmaları yapmıştır. Bu anlaşmalar, şirketin anlaşmaları izahname ek tarihinden itibaren yaklaşık 12 ay içinde nakit veya hisse ile kapatma seçeneğiyle birlikte, hisselerin sigortacılara satışına izin vermektedir.

Sigortacıların 1,35 milyon adede kadar ek hisse satın almak için 30 günlük bir opsiyonu bulunmaktadır. Bu opsiyonun kullanılması halinde Essential Properties, ilave hisselere karşılık gelen başka vadeli satış anlaşmaları yapmayı planlamaktadır.

Vadeli alıcıların veya onların iştiraklerinin hisseleri ödünç alıp sigortacılara satması beklenmektedir. Hisseleri ödünç alamazlarsa veya ödünç alma maliyetleri belirli bir eşiği aşarsa, Essential Properties hisseleri doğrudan sigortacılara satacak ve vadeli satış anlaşmalarında yer alan hisse sayısını azaltacaktır.

Essential Properties, vadeli alıcıların hisse satışından anında gelir elde etmeyecektir. Bunun yerine, vadeli satış sözleşmelerinin tasfiyesinden elde edilen net gelir, OP Birimleri karşılığında işletme ortaklığına katkıda bulunulacaktır. İşletme ortaklığı daha sonra bu fonları gelecekteki yatırımları da içerebilecek genel kurumsal amaçlar için kullanacaktır.

Arz, şirketin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı mevcut raf kayıt beyanı kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Essential Properties, hizmet odaklı veya deneyime dayalı işletmelere net olarak kiralanan tek kiracılı mülkleri satın alma ve yönetme konusunda uzmanlaşmıştır. 2023 yılı sonu itibariyle şirketin portföyü, çeşitli sektör ve eyaletlerden farklı kiracı tabanıyla neredeyse tamamen kiralanmıştır.

Bu makale bir basın bülteni açıklamasına dayanmaktadır ve herhangi bir menkul kıymeti satmak için bir teklif veya satın almak için bir teklif talebi teşkil etmez.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberbeylikova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu