Haber

Fahiş fiyat artışlarıyla gündeme gelen zincir marketler birer birer mühürlenmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada piyasalardaki denetimleri sıkılaştıracaklarını açıkladı. Erdoğan, “Marketlerle ilgili fiyatlar hem zincir hem de diğer marketlerle ilgili fiyatlar böyle. Kabinedeki arkadaşlarıma da söyledim. Başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere denetimleri sıkılaştıracağız. Bütün sıkıntımız, bunun yollarını arayacağız. bu fiyat farklılıklarını ortadan kaldırın.Birçok birimde ekonomide farklılıklar var,Fiyat İstikrar Komitesi kuracağız ve takipçisi olacağız.Zincir piyasalardaki denetimleri sıkılaştıracağız,fiyat farklılıklarını ortadan kaldırmanın yollarını bulacağız,takip edeceğiz” dedi.

BAHÇELİ: FETÖ İLE ARAŞTIRMALAR

Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin genel lideri Devlet Bahçeli de Erdoğan’ın sözlerine destek vererek, “Sürekli para toplayan zincir marketlerin FETÖ ile bağlantısının ve bağlantısının dikkatle araştırılması gerektiğine inanıyoruz.”

AĞRI BELEDİYE BAŞKANI SAVCI SAYAN TALİMAT VERDİ

Hükümetin birbiri ardına verdiği bu tepkilerin ardından dikkat çekici gelişmeler yaşandı. Ağrı Belediyesi tarafından yapılan denetim sonucunda 5 market mühürlendi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın talimatı doğrultusunda il merkezindeki market ve işyerlerinin zabıta ekiplerince sistemli bir şekilde denetlendiği belirtildi.

5 PAZAR KAPALI

Marketlerde ağırlık, rafa uygun fiyatlar, hijyen ve düzen, son kullanma tarihi kontrolü, fahiş fiyatlar ve stoklamanın denetlendiği açıklanan açıklamada, “Yapılan denetimde şartları sağlamayan 5 market. bugün ekiplerimiz tarafından mühürlendi ve faaliyetleri durduruldu.” kelime yer aldı.

AMASYA BELEDİYE BAŞKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Amasya adına konuşuyorum belediye başkanı olduğum günden beri bilinen hiçbir markete ruhsat vermedim. O kadar baskı, bu kadar talep oldu. Hiçbirine ruhsat vermedim” dedi.

Sarı, Belediye Başkanlığı’nda gazetecilere açıklama yaptı. Kentte zincir marketlerde denetimlerin devam ettiğini belirten Sarı, şunları söyledi; “İlimizde bu medikal marketlerin açılmasına izin vermedim. Bilhassa söz konusu marketin açılmasına da izin vermedim. Ancak dün, hangi gerekçeyle ve kim tarafından yapıldığı belli olmayan bir cahilin ifadesi geldi. tertiplendi, Türk milletinin dikkatini çekti.Ona şunu söylüyorum:Galip yenildi.Ne sınırı ne hakkıdır.Önder’e seslenmek için yüreğini göstermenin anlamını anlayamıyorum. türk milletinin efendisi sayın devlet bahçeli.bana göre manda yüreğine sahip olmalı.herkes dilinin ayarını bilmeli.bilmiyorsa mutlaka haddini gösterir.ben inanan bir insanım hassasiyet ve hassasiyetlerinde Türk milleti bu cahilin cezasını çekecektir. Çabuk tövbe edip özür dilesinler. Aksi takdirde bu işin üstesinden gelemezler” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu