Haber

Galatasaray Yönetim Kurulu’ndan inanılmaz sözler: Konağın çocuklarının oyuncağı oldu…

Sarı-kırmızılı kulübün Ali Sami Yen Spor Kompleksi Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda düzenlenen Ocak ayı olağan meclis toplantısında Divan Divan Başkanı Aykutalp Derkan konuştu.

Derkan burada konuşuyor “Köşk, çocuklarının oyuncağı oldu.”Bu açıklaması sosyal medyada Başkan Ali Koç’a atıf olarak yorumlandı.

“Şampiyonlar Ligi’nin perakende gelirleri üzerinde etkisi var”

Aykutalp Derkan sözlerine şöyle başladı:

Bildiğiniz gibi halka açık ve SPK mevzuatına tabi, borsada işlem gören 4 kulübümüzün 6 aylık raporları geçtiğimiz Cuma günü saygın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlandı. Sevindirici olan kulübümüzün en yüksek satış gelirini elde etmesidir. Bunda Şampiyonlar Ligi ve perakende gelirlerinin etkisi var. Önümüzdeki dönemde Bankalar Konsorsiyumu ile yapılan yeniden yapılandırma anlaşmasında marjıyla birlikte yüzde 10 olan faiz oranının yüzde 50’ye doğru arttığını da belirtmek gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu ifade etti. Bunu da özellikle belirtmek isterim. İki handikabımız var. Bankaların oluşturduğu konsorsiyum ile yapılan anlaşma TLREF artı marj ile çalışmaktadır. Yüzde 20’yi aşmasıyla kıyaslandığında yüzde 1 marjı da var. Tüm sabit gelirinizin yüzde 50’si bloke ediliyor.

“Bunu tasfiye etmeye çalışıyoruz”

Aykutalp Derkan, açıklamalarına şöyle devam etti:

Bir anlamda tüm kulüpler kayyım yönetimi altındadır. Tüm sabit gelirinizin yüzde 50’sini iade etmesi gerekiyor. Aslında yüzde 100 geri dönemedik ve 2,2 milyar TL borç stokuna ulaştık. Şimdi bunu tasfiye etmeye çalışıyoruz. Bu sürdürülebilir değil, bu kan kaybı tüm kulüplerin canlılığını ipotek altına alıyor.

“Yalı çocuklarının oyuncağı oldu”

Futbolun zamanla değiştiğini anlatan Derkan, şunları söyledi:

Açık söyleyeyim, çıkış planı olan tek kulüp kulübümüzdür. Diğerleri için de bir şeyler söylemek istiyorum. Bu onların iç işidir. Şunu da belirtmek gerekir ki futbol artık sadece futbol değildir. 1800’lü yılların sonlarında işçi sınıfının hafta sonu eğlencesi olarak ortaya çıkan bu keyifli oyun, yıllar geçtikçe kara para sahiplerinin, oligarkların ve konak çocuklarının oyuncağı haline geldi. Yavaş yavaş izleyicisini kaybediyor. E-sporun gençler arasında hızla yaygınlaşması da bunu doğrulayan bir gösterge. Futbolun tüm paydaşları bu güzel oyunun centilmence ve adil bir şekilde sürdürülmesini sağlamalıdır. Bu kadarını söylüyorum.

kozanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu