Haber

İmamoğlu: Milletin sesini kimsenin kısmasına izin vermeyeceğiz

HABER: ÇAĞATAN AKYOL – Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde; “Kimse TBMM’nin üstünde olamaz. Orası milletin yeridir, ikametgâhıdır. Onun üzerinde irade olamaz. İşte biz TBMM’nin evlatlarıyız, o irade, ‘Egemenlik’ diyen iktidar. Kayıtsız şartsız milletindir’. Buna sonsuza kadar sahip çıkacağız. Milletin sesini kimsenin susturmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

İBB, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bugün Maltepe’de şenlik düzenledi. Etkinliğe katılan İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, başka hiçbir ülkede çocuklara bayram tatili olmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“ATATÜRK’E TEŞEKKÜR EDERİZ: Atatürk bize bu bayramı armağan etti. Atatürk’e teşekkür ederiz. Atatürk, bizlere çocuk bayramını sunarken, tarihini TBMM’nin kuruluş günü olarak belirlemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin anlamı eşit yurttaşlık, özgürlük, bağımsızlık ve herkesin bireysel haklara sahip olduğunun güvencesidir. Bu nedenle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihini çocuk bayramı olarak ilan etmiştir. Çünkü çocukların eşit olmadığı bir toplum ilerleyemez. Çocuklarımızın eşit olduğu bir ortamda, ancak toplum olarak çok şey geliştirebiliriz. Şimdi burada onbinlerce insanımız var. Hangi ebeveyn çocuklarının birbirinden farklı olduğunu kabul edebilir? Her anne baba, çocuklarının eşit olduğu bir toplum, eğitim alma hakkının olduğu bir memleket, bir şehir, bir ülke, geçimin her alanında eşit olduğu bir devlet yönetimi ister. Onun için Türkiye Büyük Millet Meclisi çok değerlidir.

İRADE TBMM ÜZERİNDE OLAMAZ: Hiç kimse TBMM’nin üzerinde olamaz. Orası milletin yeri ve ikametgahıdır. Bunun üzerinde irade olamaz. İşte biz, ‘Egemenlik kuralsız, kuralsız, milletindir’ diyen iradenin, o ilkenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çocuklarıyız. Bunu sonsuza kadar koruyacağız. Halkın sesini kimsenin kısmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü milletin sesinin kısıldığı yerde çocuklarımız konuşamaz. Çocuklarımız konuşacak. Çocuklarımız dillerine geldikçe yüreklerindeki ifadeleri anlatacaklar. Onlara inanılmaz yetenekli sanatçıların onlardan çıkacağını söyleyecektir. Çocuklarımızın çok güzel bilim adamları, çok iyi sporcular, çok iyi iş adamları olacaklarını anlatacak. Belediye başkanları, başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri, bilim adamları, öğretmenler, mühendisler, emekçiler, güzeller, sanatçılar, sanatkarlar olsun.

ÇOCUKLARIMIZIN SESİNİN SUSULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ: Tüm bunların olması için çocuklarımızın sesinin kısılmasına izin vermeyeceğiz. Çocuklar yöneticilerden sevgi beklerler. Yöneticiler çocuklarla ilgilenirken haddimizi bileceğiz. Çocuklar çok zeki oldukları için çok iyi anlarlar. Sevgiyi, şefkati ve uygun niyeti çok iyi analiz edebilirler. Yöneticiler çocuklara özen göstermeli ve erdemli davranmalı, adil olmalı, çocukların haklarını korumalıdır. Bu ülkenin her çocuğu eğitimden eşit yararlanırsa hiçbir sorun olmaz. Çocuklarımızın geleceği ancak bu süreçler varsa garanti altındadır. Bu bayram onu ​​hissetmekle meşgulüm, hissettirmekle meşgulüm. İstanbul’da o eşitliğin sağlanmasından ben sorumluyum, bir anne evladını yetiştirmekte zorlanıyorsa çözmekten de ben sorumluyum.

ÇOCUKLARI HER ŞEYDE EŞİT VE ÖZGÜR OLUN: Bir anne çocuğuyla İstanbul’u özgürce dolaşamıyorsa bunu sağlamakla yükümlüyüm. Okul öncesi eğitimde bir eksiklik varsa onu tamamlamakla yükümlüyüm. Çok şey söyleyebilirim ama ülkemin evlatlarının en doğusundan en batısına, en güneyinden en kuzeyine eşit olmasını diliyor ve istiyoruz. Her konuda eşit hak ve özgürlüklere sahip olmak. Onu sağlayacağız. Çok değerli bir dönemdeyiz. Her zamanki gibi bu bayram da çifte bayramdır. Hepinizin Ramazan Bayramı kutlu olsun. Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Ülkemin her yerinde coşkuyla kutlayın. Çocuklarımızı gelişmeye, iyi bir nesil yetiştirmeye, barış içinde bir toplum olmaya ve o toplumda üretmeye, tarımdan sanayiye her alanda üretmeye, bilgi çağında teknolojiyi en üst düzeye taşımaya hazırlamakla yükümlüyüz. . Bu nedenle 21. yüzyılda dijital, teknoloji, çocukların ihtiyacı ne varsa, bu tarihsel süreçte önümüze koyacak bir süreci anne babaların çok dikkatli davranması gereken bir dönemdeyiz.

KILIÇDAROĞLU’NUN SİZLERE SELAMI: Çocuklarımızın şefkatle ve güler yüzle konuşan, onları dinleyen ve anlayan yöneticilere ihtiyacı var. temsil ettiğimizi düşünüyoruz. İnşallah bu duyguların hakkını veren yöneticiler oluruz. İnşallah bu duygulara cevap veren belediye başkanları ve milletvekilleri oluruz. İnşallah 15 Mayıs’ta bunun hakkını veren, erdemleriyle birlikte hareket eden bir başkanımız olur. Onu istiyoruz. Biz onu destekliyoruz. Böyle bir insan var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun size çok selamı var. Bayramınızı kutluyor ve kutluyor, hep birlikte güzel bir atmosfer yaratmayı umuyoruz. Ülkemiz bir deprem yaşadı. İnsanlarımız depremde yaralandı. İnsanlarımızı kaybettik. Çocuklarımızın o bölgede çok eksiği var. Onları düzeltmek için çok çalışmalıyız.

DEPREMDEKİ ÇOCUKLARIN EKSİKLİKLERİNE ULAŞMAKTAN DA SORUMLUYUZ: Eksikleri hep birlikte tamamlamalıyız çünkü 13 milyon insanımız bundan etkilendi ve bunların en az yüzde 25’i çocuk. O çocukların tüm eksikliklerini gidermekle yükümlüyüz. İstanbul’da bir çocuğun ortamı ve imkanları ne olursa olsun Adıyaman’da, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da ve diğer illerde çocuklarımıza o imkânları sağlamakla yükümlüyüz. Göreceksiniz onu da yapacağız. birlikte yapacağız. Bir gün önce Hatay’daydım. Oradaki insanlarımızla kucaklaşıp kutladık. Bu kucaklaşmayı, bu paylaşımı, bu dayanışmayı eminim tüm milletimiz kabul ediyor ve istiyor. O bölgenin çocuklarına en keyifli imkanları sağlayacağız diyorum, deprem bölgesinden dönen güzel çocuklarımız da oluyor. Onlar da mutlu olsun.”

ardanuc-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu