Haber

Karkamış nerede? Karkamış’ın nüfusu kaçtır? Karkamış neyle bağlantılı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, GaziantepAyrıca çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Gaziantep Türkiye’nin Karkamış ilçesi merak edildi. Peki Karkamış nerede? Karkamış’ın nüfusu kaçtır? Karkamış neyle bağlantılı? Detaylar burada…

KARKAMIŞ NEREDE?

Karkamış, Gaziantep ilinin bir ilçesidir.

Nüfus: 9.672

Alan: 341.000 m2

KARKAMIŞ NÜFUSU NE KADAR?

Gaziantep’in Karkamış ilçesinin nüfusu 9.672’dir.

KARKAMIŞ HANGİSİ İLE?

Karkamış, Gaziantep ilinin bir ilçesidir.

Karkamış, Gaziantep’in sanayi açısından en az gelişmiş ilçesi olmasına rağmen, ilçe içerisinde Suriye-Türkiye sınır kapılarını barındırması nedeniyle prestiji nedeniyle değerli bir yere sahiptir. İlçe toprakları tarıma uygundur. Karkamış ilçesi su tarafında oldukça şanslı, çünkü ilçe Fırat nehrine yakın ve içinden su kanalları geçiyor. Halkın çoğunluğu Türkmen ve Araplar yaşıyor. Tunç Çağı’nda Uruk olarak adlandırıldı. Sümerlerin ünlü destanı Gılgamış’ın burada yazıldığı ve destan hükümdarının Fırat nehri yakınlarındaki antik kentte yaşadığı sanılmaktadır. Karkamış ilçesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Alanı 341.000 m2 olup rakımı 365 metredir. Gaziantep şehir merkezine 75 km’lik bir yol ile bağlıdır. Karkamış ilçesi doğuda Fırat Nehri, batıda Oğuzeli ilçesi, kuzeyde Nizip ilçesi ve güneyde Suriye devleti ile çevrilidir.

Karkamış İlçesi

Karkamış, Gaziantep ve Türkiye’nin Suriye ile sonunu barındıran bir ilçedir. Bu nedenle ilçede yoğun bir göç kalabalığı ve etnik kültürel farklılıklar bulunmaktadır. Gaziantep’te mutlaka görmeniz ve ziyaret etmeniz gereken bir ilçedir.

Nüfusu dokuz binden fazla olan bir kasabadır. Fırat Nehri yakınında yer almaktadır. Halk geçimini tarımdan sağlıyor. Arazi tarıma daha uygundur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu