İş

Kayseri OSB’den işsizlik açıklaması

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri OSB Lideri Mehmet Yalçın, “Türkiye’de işsiz sayısı 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre 2 bin kişi artarak 3 milyon 337 bin kişiye ulaştı. İşsizlik oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 9,6 oldu. İşsiz sayısında hafif bir artış olduğu görülmektedir. Dünya genelinde ekonomik belirsizliklerin devam ettiği bir ortamda işsizliğin bir miktar artması, Türkiye ekonomisinin üretim ve ihracata dayalı yapısının güçlü olmaya devam ettiğini ve istihdamın istikrarlı bir seyirde olduğunu ortaya koydu. söz konusu.

Başkan Mehmet Yalçın, “2023 Haziran ayında istihdam edilen kişi sayısı bir önceki aya göre 363 bin kişi azalarak 31 milyon 291 bin kişi olurken, istihdam oranı 0,6 puan azalarak yüzde 47,8 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,2 iken kadınlarda yüzde 30,8 oldu.” terimleri kullandı.

Yalçın yaptığı değerlendirmede TÜİK verilerinin çok değerli olduğuna değinerek, “2023 yılı Haziran ayında iş gücü bir önceki aya göre 359 bin kişi azalarak 34 milyon 629 bin kişi olurken, işgücüne katılma oranı 2023 yılı Haziran ayında 244 bin kişi azaldı. 0,6 puandan yüzde 52,9’a. İş gücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 70,7 iken kadınlarda yüzde 35,5 oldu.” dedi..

Başkan Yalçın, açıklamalarına şöyle devam etti: “Türk sanayicisi her koşulda üretmeye, istihdam sağlamaya ve ihracata devam ediyor. Katma değeri yüksek ve yüksek teknolojili üretimin hem ihracatın artmasında hem de iş gücü sayısının artmasında büyük değer taşıdığını biliyoruz. İş dünyasının temsilcileri olarak daha çok üretim ve ihracatla istihdamın sürdürülebilir şekilde artacağını düşünüyoruz. Atılacak aktif ve güçlü adımlarla Türkiye’nin ekonomik yapısında daha iyi noktalara geleceğine inancımız tamdır. Bunların kısa sürede hayata geçirilmesi için Devletimizin atacağı yeni ekonomik adımlar da büyük önem taşımaktadır. Başta iş dünyasına verilen krediler olmak üzere diğer tüm temeller olmak üzere yüksek teknolojili üretime geçişin artarak devam etmesi beklentimizdir. Yeni istihdam olanaklarının ortaya çıkması için Türkiye’deki tüm OSB’lerde sanayicilerimizin hizmetine yeni arsa tahsislerinin yapılması en büyük beklentimizdir.”

haberaladag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu