Haber

Milletler Topluluğu genişliyor mu? AK Parti, Refah Partisi’ni yeniden ziyaret etti

Seçim maratonunun başlamasıyla birlikte partilerin ittifaklarını genişletme çabaları hız kazandı. Demokratik Sol Parti (DSP) ile Anavatan Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılması tartışmalarının tartışıldığı günlerde AK Parti’den dikkat çekici bir ziyaret geldi.

AK PARTİ’DEN YİNE SERVET ZİYARETİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım ve beraberindeki Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı fatih erbakan ziyaret . Yıldırım ve Erbakan görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“SEÇİMLERDE BİRLİKTE YÜRÜYELİM”

Seçimlerde birlikte yol yürümeyi teklif ettiklerini belirten Binali Yıldırım, Erbakan’a, “Bildiğiniz gibi bugün Cumhurbaşkanımız anayasaya göre seçim tarihini açıkladı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. 14 Mayıs Bundan sonra YSK’de olacak.Başarılar dilerim.Takvimin netleşmesiyle partiler arası görüşme trafiği yoğunlaşmaya başladı.AK Parti adına Refah Partisi Genel Merkezini ziyaret ettik. Seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Çok faydalı bir toplantı yaptık. Seçimlerde birlikte yürüyelim. Sayın Genel Başkan ve arkadaşları bu konuda kendi değerlendirmelerini yaptılar. Yapacaklar. Kararlarını paylaşacaklar.” söz konusu.

“CEVAPLARIMIZI EN KISA ZAMANDA VERECEĞİZ”

fatih erbakanYanıtı en kısa sürede ileteceklerini ifade eden Başkan, şunları kaydetti: “Yine Refah Partisi Genel Başkanı. fatih erbakanDaveti değerlendireceklerini belirterek, “AK Parti heyeti olarak ziyaret ettiler. Yaklaşan seçimler nedeniyle görüşme yapıldı. Kendilerine en kısa sürede cevabımızı ileteceğiz. Kendilerine nazik ziyaretleri ve davetleri için teşekkür ederiz. “

“BİR İTTİFAK İÇİNDE OLMADIĞIMIZ İÇİN SON ÇİZGİMİZ YOK”

Öte yandan geçtiğimiz hafta bir televizyon programına katılan Fatih Erbakan, “Kılıçdaroğlu ararsa tavrınız ne olur?” “CHP’nin politikalarına yönelik eleştirilerimiz ortada. Bu noktada bir uzlaşmaya varmanın mümkün olmayacağını düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz durumda kendi başımıza seçime girip adayımızı çıkaracağız. Siyasette 24 saat uzun bir süre, prensiplerde anlaşabilirsek ittifak kurarız.” Olmayacağımıza dair net bir çizgimiz yok.”

haberdinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu