Haber

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Velilere Çocuklarıyla Kitap Okumalarını Tavsiye Etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilere çocuklarıyla birlikte kitap okumalarını tavsiye ederek, “Çocuğunuza günde kaç saat kitap okuyarak örnek oluyorsunuz? Benim ricam çocuklarımıza ödev vermedik, üzerinde çalışıyoruz” dedi. Bu çocukların başarılı olmasını istiyorsak önce aile ve toplum olarak üzerimize düşeni yapmalıyız.” “Bunu yapmak zorundayız” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından yaptırılan Telsiz Mahallesi İlçe Konağı’nın açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Okulların ve öğretmenlerin çocuklarımızın akademik başarısına katkısı sandığınız kadar değil. Akademik çalışmalar gösteriyor ki yüzde 40-50 etkiliyor. Bu çocukların yüzde 100 başarılı olmasını istiyorsak, kimden destek almamız gerekiyor, adresler bunlar; sivil toplum kuruluşları, belediyeler, toplum, esnaf ve çiftçilerin bu sürece katkı sağlaması gerekiyor. Bu tür bir etkinliği bizlerle paylaşıp öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin hizmetine sunduğu için Ömer Önder’e teşekkür etmek istiyorum. Bu bina gerçek eserlerin belediyesidir. “Bununla birlikte bu bölüm, yaşanan durumu gösteriyor. Dünyadaki tüm akademik çalışmaları en çok etkileyen şey ailedir” dedi.

“Çocuğunuza günde kaç saat kitap okuyarak örnek oluyorsunuz?”

Ebeveynlerin de kitap okuması gerektiğini belirten Bakan Tekin, “Bunu örnek olarak söylüyorum; çocuklarımızın dijital bağımlılığının önemli bir nedeni de anne, baba ve aile ortamında yaşadıkları, gördükleridir. Çocuğunuza ‘Oğlum cep telefonunu bırak, televizyonu kapat’ diyerek kendimizi sorgulayalım. Dijital bağımlılık Televizyon gibi bağımlılıklarımız ne düzeyde? Çocuklarımızın yanındayken bu bağımlılıklara son verebilir miyiz? Daha somut bir örnek vereyim: Biz çocuklarımıza boş zamanlarında kitap okumalarını öneriyoruz, siz de tavsiye ediyorsunuz, peki günde kaç saat kitap okuyorsunuz, çocuğunuza günde kaç saat örnek oluyorsunuz? Kitap okuyarak mı? “Size bir rakam vereyim: Hindistan, Çin ve Tayland’da ebeveynlerin haftalık okuma saatleri 10 saat civarında. Kaç saatimiz var? 5 saate yakın. Benim isteğim çocuklarımıza ödev vermememiz, tatilde olmamız. Bu çocukların başarılı olmasını istiyorsak, “Çocuklarımızın akademik başarısının istediğimiz şekilde gelişmesini istiyorsak öncelikle aile ve toplum olarak üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

“Hayatlarının yüzde 10’unu okulda geçiriyorlar”

Çocukların hayatlarının yüzde 10’unu okulda geçirdiklerini belirten Bakan Tekin, “Toplumun eğitime ne kadar ilgi duyduğuna, eğitime ne kadar önem verdiğine bakmamız gerekiyor. Bir yandan kendimizi karşılaştırdığımızda biz de Bu ülkelere göre daha fazla eğitim veriyoruz. Daha fazla öğretmenimiz var, daha fazla eğitimimiz var.” “Okullarımız daha çok, her şey daha güzel. Hesabımız belli. Hayatlarının yaklaşık yüzde 10’unu okulda geçiriyorlar. Geri kalan zamanlarını da toplumda geçiriyorlar. Çocuklarımızın başarısızlığından bahsediyorsak, şikayetçiysek Eğitim ve öğretim süreçlerindeki aksaklıklar karşısında bu sorumluluğu her zaman birlikte üstlenmeliyiz.” dedi.

“Radyo çocuklarımızın, mahallemizdeki çocuklarımızın sosyal yaşam merkezi haline gelecek.”

Programda konuşan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Hızlı bir şekilde tamamlamayı başardık. Diğer ilçe konaklarımızda olduğu gibi burada da 10 doktorlu bir aile sağlığı merkezimiz olacak. İlçe konaklarımızda aile sağlığı merkezlerinin olduğunu biliyoruz. büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Bu dönemde açtığımız ikinci aile sağlığı merkezimiz. Üçüncüsünü de mart ayında fuar merkezinin zemin katında hizmete açacağız. Bu bilgi merkezimiz daha gelişmiş bir bilgi merkezi haline geldi. müzik atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, bilgisayarı ve kütüphanesi var. Sineması ve konferans salonuyla Telsiz Mahallemizde çocuklarımızın, çocuklarımızın sosyal yaşam merkezi olacak. Gelecek” dedi.

Açılışın ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte Telsiz Mahallesi Mahalle Konağı’nı ziyaret etti. Açılışa Bakan Tekin, Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu, Belediye Başkanı Ömer Arısoy, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. – İSTANBUL

haber-terme.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu