Ekonomi

Pakistan Washington görüşmelerinde hızlı bir IMF kredi anlaşması istiyor

LONDRA – Pakistan, içinde bulunduğu mali güçlükleri aşmak amacıyla Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir kredi anlaşması imzalamaya çalışıyor. Maliye Bakanı Muhammad Aurangzeb, Washington’daki Atlantik Konseyi düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, ülkenin kredi koşullarını bir an önce sonuçlandırma niyetinde olduğunu ifade etti.

Görüşmeler IMF Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile birlikte gerçekleşiyor. Pakistan’ın mevcut mali yardım paketi olan 3 milyar dolarlık stand-by düzenlemesinin süresi Nisan sonunda doluyor. Bu düzenlemenin ikinci ve son gözden geçirmesinin tamamlanması Pakistan’a yaklaşık 1.1 milyar dolar kazandırarak ülke ekonomisine kritik bir destek sağlayabilir.

Aurangzeb, Genişletilmiş Fon İmkânının (EFF) güvence altına alınmasının aciliyetinin altını çizerek, iki ila üç yıllık bir dönemi kapsayacak daha büyük bir krediye duyulan ihtiyacı vurguladı. Bu süre Pakistan’ın ihtiyaç duyduğu yapısal reformları hayata geçirebilmesi için gerekli görülüyor. Kredinin potansiyel büyüklüğüne ilişkin ayrıntılar açıklanmazken, Maliye Bakanı’nın yorumları ülkenin ödemeler dengesini istikrara kavuşturmaya odaklandığının altını çizdi.

Pakistan ödemeler dengesi krizinden kaçınmaya çalışırken stand-by düzenlemesinin süresinin yaklaşması yeni bir anlaşmanın sonuçlandırılması yönündeki baskıyı arttırıyor. Maliye Bakanı’nın IMF ile yaptığı görüşmeler, bir strateji oluşturmayı ve yaklaşan ekonomik reformlar için gereken mali yardımı güvence altına almayı amaçlıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

sahinbeyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu