Haber

Son dakika! Meral Akşener’den canlı yayında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a adaylık çağrısı: Milletimiz sizi göreve çağırıyor

UYGUN Parti Genel Yönetim Kurulu (GİK), Genel Merkez’de toplandı. Görüşmenin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir açıklama yaptı.

“EKREM İMAMOĞLU VE YAVAŞ İÇİN GÖRÜŞÜMÜZÜ BELİRLEDİK”

Akşener, 6 Tablo’da 5 partinin cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi üzerinde anlaştığını belirtti. Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için görüşümüzü bildirdik. Adaylık sürecinin sağlıklı yönetilmesi için tüm tarafların belirleyeceği çalışmalar ışığında ortak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesini önerdik. Bu görüşler kesin olarak reddedildi. Altılı masanın son toplantısında bir alıntı için anlaşmaya varıldı. Kişisel hırslar Türkiye’ye tercih edildi. Yenilgi ve yenilgilerin, küçük hesapların, kutlu bir zafere tercih edildiğini anladık.” dedi.

“MİLLETİMİZ SİZİ GÖREV ÇAĞIRIYOR”

Akşener şöyle devam etti: “İYİ Parti’yi bunun için kurmadık. Önce millet, vatan demekten vazgeçmedik. Vazgeçmeden konuştuk, anlattık, dinledik, gösterdik. Olmadı. oldu, olmadı.Son noktada altılı masa millet iradesini kararlarına yansıtma özelliğini de kaybetmiştir.Bu masa artık potansiyel adayların tartışılabileceği ortak akıldan çıkmış, tek bir adayı tasdik etmeye çalışan noter masasına dönüştü.İmzamızın ve sözümüzün arkasındayız.Ama ne kumar oynayacağız ne de noter masasının başında olacağız.Yeni yüzyılı asla görmeyeceğiz.Biz yok etmeyeceğiz. milletin kazanma ümidi.İnatla ve ısrarla “biz” demeye çalışacağız.devam edeceğiz.

O yüzden Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nu davet ediyorum. Tüm engellere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en uygun biçimde yaptınız. Milletimizi enkaz altında da olsa yalnız bırakmadınız. Milletimiz kritik bir kırılmanın eşiğinde, sizleri göreve çağırıyor. Bu görev, dayatmayı dayatmak değil, dayatmayı yıkmaktır. Bu görevin reddedilemez bir görev olduğundan hiç şüphemiz yok. Bu davetin sahibi millettir. Şu andan itibaren, bir seçim yapmak bize kalmış.”

haber-ekinozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu