Haber

Unesco Genel Merkezinde Çin Yeni Yılı Resepsiyonu Düzenlendi

PARİS, 19 Ocak (Xinhua) — Çin’in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) daimi delegasyonu Çarşamba akşamı genel merkezde 2023 Çin Yeni Yılı resepsiyonu düzenledi.

Heyet, bu etkinliğin Çin’in Kovid-19 salgınının patlak vermesinden bu yana UNESCO merkezinde düzenlediği ilk Çin Yeni Yılı resepsiyonu olduğunu bildirdi.

Çin’in UNESCO Daimi Temsilcisi Yang Jin, tüm konukların yeni yılını kutladı.

Yang, “Tavşan yeni yılına girerken, gerçek çok taraflılığı daha iyi uygulamak ve UNESCO’nun büyük çabalarına birlikte daha fazla katkıda bulunmak için hepinizle işbirliğimizi ve dostluğumuzu güçlendirmeyi diliyoruz.” dedi.

Daimi temsilci, COVID-19 salgınıyla üç yıl mücadele ettikten sonra Çin’in ivme kazandığını ve insanlık için daha da parlak bir gelecek yaratmak için dünyanın dört bir yanındaki insanlarla el ele çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

UNESCO Afrika Önceliği Genel Müdür Yardımcısı Firmin Edouard Matoko da, başta Kovid-19 ile mücadele olmak üzere UNESCO’nun çığır açan tüm girişimlerine aktif olarak katıldığı için Çin’e şükranlarını dile getirdi.

Matoko, Çin ve UNESCO’nun stratejik öneminin “herkesin iyi niyetli ortak çabaları sonucunda” daha yüksek bir düzeye ulaştığını vurguladı.

Matoko, “Gelecek yıla iyimserlikle bakalım. Uluslararası işbirliği ve çok taraflılığın dünyaya, UNESCO’ya ve Çin’e daha fazla refah ve umut getireceği bir yıl.” dedi.

Etkinliğe çeşitli ülkelerden 300’den fazla delege katıldı. Çin lezzetlerinin tadını çıkarmanın yanı sıra konuklar Mayila, Harvest Gongs and Drums ve Moonlight on the Spring River gibi Çin halk müziklerini canlı olarak dinlediler.

haberboztepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu