Haber

CHP İzmir İl Müdürlüğü’nden Kyk Tepkisi: “Bir Can Yitirilirken Hükümette Kimse Utanmadı, Sıkılmadı, Gereğini Yapmadı”

CHP İzmir İl Müdürlüğü, Aydın Efeler’de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı kız öğrenci yurdunda üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümü, 15 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili açıklama yaptı. CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Özlem Ünsal, “Hükümette tek bir ihraç, onurlu bir istifa yok. Bir can sönerken, hükümette kimse utanmadı, sıkılmadı, gereğini yapmadı. Zeren’in ailesi, öğrencilerimiz. Bu yurtlarda kaygı içinde yaşayan tüm anneler üzgün ve perişan durumda.” Babaları üzen, kızdıran da bu durum” dedi.

CHP İzmir İl Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı kız öğrenci yurdunda üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümü ve 15 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili bugün Buca Tınaztepe KYK Kız Öğrenci Yurdu önünde açıklama yaptı. Aydın Efeler. CHP’lilerin açıklamasına üniversite öğrencileri de destek verdi. Parti adına açıklama yapan CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Hasret Ünsal, şunları söyledi:

“Aydın-Efeler Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen asansör faciasında küçük çocuğumuz Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesi ve 15 gencin yaralanması nedeniyle karşınızdayız. Olaya afet diyoruz çünkü bu olay bir asansör kazası değil. ama sorumluların ortaklarıdır. bu bir cinayettir. kızlarımızın eğitimi için kurulan cumhuriyetimizin 100. yılına girerken, türkiye cumhuriyeti’nde bir çocuğumuzu göz göre göre sorumsuzca kaybettik. Devlet sorumluluğundaki öğrenci yurdunda çalışan insanlar Zeren’in ölümü, intiharlar, bakımsızlık ve kötü yemekle birlikte öğrenci yurtlarındaki içler acısı durum gündeme geldi.

Zeren 22 yaşında, hayat dolu, kendisi, ailesi ve ülkesi için hayalleri olan, bu ülkeye muhtaç bir gençti. Zeren’i bu hayattan uzaklaştıran vicdansızlar, sadece Zeren’e değil, anne babasına ve bu ülkenin geleceğine de büyük zarar vermiştir.

Böyle bir ölüm hiçbir modern ülkede görülmez. Çocuklarını korumaya kararlı hiçbir hükümet, böylesine büyük bir felaket karşısında bu kadar sessiz kalamaz. Zeren kardeşimiz hayatını kaybetti ama ne KYK Genel Müdürlüğü ne Gençlik ve Spor Ne Bakanlıkta ne de Hükümette tek bir ihraç, onurlu bir istifa yok. Göze hoş gelen bir süspansiyon var, hepsi bu. Herkes yüklü miktarda maaş aldığı koltuklara sımsıkı sarılırken, denetim mekanizmaları çökerken, bir can sönerken, iktidarda kimse utanmadı, sıkılmadı, gereğini yapmadı. Zeren’in ailesini, bu yurtlarda korku içinde yaşayan öğrencilerimizi, evladını kaybetmiş gibi üzgün ve perişan olan tüm velileri üzen, kızdıran tutum budur. Bu tavır aslında şu mesajı veriyor: “Böyle şeyler olur, büyütmeyin.”

“KYK ÜLKELERİNE EV VERİNCEYE KADAR OLAYI BIRAKMAYACAĞIZ”

KYK Yurtlarında kalan gençlerin bakımsızlık, asansörler, kötü yemek ve birçok sorun nedeniyle korku ve sıkıntı içinde olduğunu belirten CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal, hükümete seslenerek bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Ünsal sözlerine şöyle devam etti;

“Beyler, kürk yemenin üzüntüsünü yaşayanlar, makamlarında, saraylarında, bakanlıklarında, müdürlüklerinde sorumsuzca oturmaya devam edenler biliyorlar ki bu tür cinayetler olamaz. Biraz vicdanlı hükümetlerin olduğu ülkelerde, Biraz sorumluluk sahibi, çocuklarına biraz sevgi besleyen, bu tür cinayetler olamaz ama iktidar olduğunuz yerde işlenirse bu cinayet, bu ayıp, bu günah kıyamete kadar peşinizden gelecektir. KYK yurtları ebeveynlerin güvendiği, çocuklarını devlete teslim ettiği evler olmalıydı. Peki, bugün KYK’lar Yuva mı? Hayır! İnsanların terör içinde yaşadığı zorunlu barınaklar. Bugünkü KYK yurtları berbat koşullar, berbat ve az porsiyonlu yiyeceklerden oluşuyor. Yetersiz hijyen kuralları, psikolojik baskı ve en önemlisi beceriksiz ve vicdansız yöneticiler… Kocaman binalar yapıp, onları gösterişle boyadığınızda, içine kaç yatak koyduklarıyla övündüğünüzde, bunlar yatakhane olmuyor.

Çocuklarımıza şefkatle yaklaşarak, onları asansörlerde öldürmediğinizde, asansörlerin bakımını Makina Mühendisleri Odası’na ya da sırf dost, tanıdık diye el altından firmalara yaptırmadığınızda, onları arındırdığınızda. Arkadaşlarının ölümüyle sarsılan ve endişelenen çocuklarımızın karşısına polis ve jandarmanın karşısına çıkmadığınızda, ‘Korkuyorsanız kırıldıysa kullanmayın’ diyen bilgisiz ve mantıksız yöneticilerden, CİMER’e dönen öğrencilerimizin şikayetlerini dikkate alırsanız ölümlerin önüne geçersiniz, o zaman bu binalar yurt ve yuva haline gelecektir.

Zeren’in babasının yürek parçalayan açıklaması: ‘Devlete olan inancımı kaybettim. Bilin ki ‘Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet 20-25 gün çocuğuma bakamadı’ sözü tüm ebeveynlerin sözüdür. Devleti bu duruma düşürenler, anne babalarımızı, çocuklarımızı bu kaygıyla yaşamaya zorlayanlar; Size huzur vermeyeceğiz. Her öğrenci şikayetini takip edeceğiz ve sorumlulara karşı gerekli yasal işlemleri başlatacağız. Kaygı içinde yaşayan KYK yurtlarını yuvaya dönüştürene kadar bu konudan vazgeçmeyeceğiz. Buradan bu yurtlarda yaşayan tüm öğrencilerimize ve ailelerine sesleniyorum. CHP İzmir İl Müdürlüğü’nün kapısı sizlere her konuda sonuna kadar açıktır. Yaşadığınız tüm zorluklarda yanınızda olacağımızın ve bugün olduğu gibi sesinizi duyuracağımızın sözünü veriyoruz.

22 yaşındaki hayat dolu bir gencin ihmaller zinciri sonucu hayatından alınmasını kabullenmek bizler için çok zor olsa da Zeren Ertaş kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. ve arkadaşlar. Onun acısını yaşayıp anısını yaşatacağız.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu