Sağlık

Diş beyazlatma kalıcı bir çözüm değildir

Batuhan ALKAN – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) –Herkes Duyar TV’de Nesrin Gülen’in hazırlayıp sunduğu “Sağlık Meydanı” programına Ağız Diş Çene Cerrahisi Uzmanı Elif Banu Özkan konuk oldu.

Ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi veren Ağız Diş Çene Cerrahisi Uzmanı Elif Banu Özkan, beyazlatma işleminin sararan dişler için kalıcı bir çözüm olmadığını vurguladı.

Sararmış dişler için beyazlatmanın önerildiğini kaydeden Özkan, “Ancak beyazlatmanın kalıcı bir çözüm olmadığı da bir gerçek. Sigaraya devam edilirse aynı sorunlar tekrar ortaya çıkabilir. Kalıcı çözüm için sonrasında sigaranın bırakılması önerilir. beyazlatmak veya düzenli olarak beyazlatma yaptırmak.”

DİŞ ÇEKİMİNDEN SONRA SİGARA İÇMEYİN

Genellikle 18-20 yaşlarının ortalarında sürmeye başlayan 20 yaş dişlerinin, ağızda yeterli boşluk veya yükselti yoksa gömülü veya yarı gömülü kalabileceğini belirten Özkan, “Gömülü kaldıklarında, diğer dişlerle etkileşime girerek ağrıya neden olabilir.Rahatsızlığa neden oluyorsa kontrol edilmesi ve çekilmesi gerekir.” söz konusu.

Diş çekimi sonrası pıhtı oluşumunu önlemek için hastaların tükürmemesi gerektiğini vurgulayan Özkan, sigara içen hastaların diş çekimi sonrası birkaç gün sigara içmemesi gerektiğini, yaranın daha çabuk iyileşebileceğini ve çekim bölgesinin yumuşak bir bezle temizlenmesi gerektiğini önerdi. fırçalamak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu