Ekonomi

Enez’de ihraç edilen ‘Çeribaşı’ kirazının hasadı başladı

Edirne’nin Enez ilçesinde dörtte üçü ihraç edilen “Çeribaşı” kirazının hasadı başladı.

Çeribaşı köyünde yaklaşık 10 gün sürecek hasat döneminde üretici, 500 dönümdeki ağaçlardan kiraz toplamaya başladı.

Sert kabuğu ve uzun süre dayanıklı olması nedeniyle tercih edilen kiraz, ihracat için aracı firmalar tarafından satın alınmaktadır.

“Kirazımızın kalitesi tartışılmaz”

Çeribaşı Köyü Muhtarı Tezcan Meriç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında 100 ağaçla başladıkları kiraz üretimine 500 dekarda yaklaşık 20 bin ağaçla devam ettiklerini söyledi.

Meriç, dörtte üçü ihraç edilen kirazın iklim kurallarına göre yıllık üretiminin 300 ton civarında olduğunu vurguladı.

Meriç, “Türkiye’nin en iyi kirazını üretiyoruz” diyerek, “Kirazımızın kalitesi tartışılmaz. Ürünlerimizi başta Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz.” söz konusu.

Üretici Şükran Taban, yaklaşık 20 yıldır kiraz üreticisi olduğunu belirterek, bu yıl mevsim kuralları nedeniyle hasadın biraz geç başladığını belirtti.

Kirazın sert ve kaliteli olması nedeniyle tercih edildiğini belirten Taban, “Hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz hem de hasat zamanı çevre köylerden işçi toplamaya gelen istihdam yaratıyoruz.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu