Haber

Gökhan Zan’dan Mustafa Sarıgül’e: Aday olursanız çekilirim

İYİ Parti’den istifasının ardından Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı açıklanan Gökhan Zan, daha önce CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile telefonda görüştüğünü doğrulayarak, “Eğer sen olursan” dedi. Bir aday, geri çekileceğim” diyerek aralarında ağabey-kız kardeş ilişkisi olduğunu söyledi.

‘DEPREM SUÇLARINA KARIŞMADI’

TV100’e bağlanan Gökhan Zan, “Mustafa Sarıgül ile telefonda konuşup ‘Aday olursan çekilirim’ dedin mi?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Tabii ki dedim. Ben de ifademde şunu söyledim: ‘Yanlışlıktan dönülürse fedakarlık yapmaya hazırım.’ Ben de ‘Şeffaf, deprem hatalarına karışmayan, halkımıza hizmet eden, dürüst ve çalışkan biriyle bu şehri ayağa kaldırabiliriz’ dedim. Ben halkımızın çıkarlarından başka bir şey düşünmüyorum. Bu özelliklere sahip bir arkadaşımla ya da bir büyüğümle birlikte yürümeye hazırım.

‘KARDEŞ-KARDEŞ İLİŞKİSİ VAR’

Mustafa abi çok pahalı bir insandır. Mustafa abiyi spor camiasından tanıyorum, belediye başkanlığından tanıyorum, İstanbul’daki vasıflarından tanıyorum… 20 yıldır abi-kardeş bağımız var ve kendisini çok iyi tanıyorum. Ama buna cevap vermem doğru olmaz. Çünkü kendisi milletvekilidir.

‘TİP DOĞRU ADAYA HAYIR DİYEMEZ’

Eğer Türkiye İşçi Partisi’nin başına böyle bir durum gelirse Sayın Erkan Baş ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle bu konu görüşülecektir ve TİP’in gerçek bir adaya hayır diyemeyeceğine inanıyorum. “Hatay için verilecek iyi bir kararın sorumluluğunu üstleneceğim.”

(HABER MERKEZİ)

haber-kibriscik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu