Haber

Güzel sanatlar lisesi öğrencisi, duvarlar çizimleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor

BATMAN Hoş Sanatlar Lisesi öğrencisi Necat Cangir (17), gönüllü başladığı okul duvarlarını renkli çizgi sinema karakterleriyle çizme işini, kendine meslek edindi. Hem sanatını yapan hem de mesken iktisadına katkıda bulunan Cangir, “Bugüne kadar yardım derneklerine bağlı 7 köy okulu, 2 cami, 2 çiğ köfteci, 4 kafe ve birçok restoranda çizim yaptım. Şu anda ağırlıklı olarak duvar çizimleri yapıyorum” dedi.

Batman Hoş Sanatlar Lisesi öğrencisi Necat Cangir, 4 yıl evvel fotoğraf yapmaya başladı. Cangir, daha sonra duvarlara çizgi sinema karakterlerini çizmeye başladı. İstekli olarak bilhassa anaokullarının duvarlarına fotoğraflar yapmaya başlayan Cangir, birçok köy okulunun duvarlarını rengarenk çizgi sinema karakterleriyle süsledi. Köy okullarındaki çizimlerinin beğenilmesinin akabinde Cangir’e başka okullardan ücret karşılığında talepler gelmeye başladı. Bu işi kendisine meslek edinen Cangir, ev ekonomisine katkı sunmaya başladı. Resme başlarken destek görmediğini ve yavaş yavaş kendisini geliştirmeye başladığını ifade eden Necat Cangir, girdiği resim yarışmalarında da dereceler elde ettiğini söyledi.

‘HEM İŞİMİ YAPIYORUM HEM CEBİMDE PARA KALIYOR’Resme başlarken çevresinin kendisine bir şey yapamazsın dediğini söyleyen Cangir, “Bu işte başaramazsın, senin rakiplerin çok diyorlardı. Ben de her zaman ‘yaparım’ diyordum. Hiçbir zaman ‘yapamam’ demedim. Maliyet olsun, malzeme olsun hep zorluk yaşadım. Sonradan Güzel Sanatlar Lisesi’ne gidince birçok hocamız yardımcı oldu. Yol gösterdiler. Duvar çiziminden evvel kara kalem, portre, heykel çalışmaları yaptım. Geçen yıl duvar çizimlerinde yardım derneklerine gittim. İstekli olarak köy okullarına gidip çizimler yaptım. Köy okullarında yaptığım çizimler görüldükten sonra fiyat karşılığı çizim işleri gelmeye başladı. İş yeri açanların amblemlerini de yapıyorum. Bundan para kazanmaya başladım. İnsanlardan artık büyük meblağlarda teklifler gelmeye başladı. Bu işte ilerlemeye devam edeceğim. Hem işimi yapıyorum hem de cebimde para kalıyor. Kendi geçimimi sağlıyorum. Meskene de katkım olabiliyor” ifadelerini kullandı.Resim konusunda üniversitelerde öğrencilere eğitim vermeyi hedeflediğini söyleyen Cangir, şuöyle konuştu:

“İlk evvel üniversite okumak, ondan sonra da doktora ve mastır yapmayı düşünüyorum. Daha sonra da işe üniversite eğitmeni olarak başlamak istiyorum. Şayet kısmet olmazsa da nereden başladıysam oradan devam etmeyi düşünüyorum. Bugüne kadar yardım derneklerine bağlı 7 köy okulu, 2 cami, 2 çiğ köfteci, 4 kafe ve birçok restoran da çizim yaptım. Şu anda yüklü olarak duvar çizimleri yapıyorum. Şu anda elimde bir anaokulu var. Anaokulunun dış duvarlarında fiyat karşılığı çizim yapıyorum. Beşerler artık ben istemesem bile kendileri zorla fiyat vermeye başladı. Beşerler işimin çok âlâ olduğunu söylüyor. Bu türlü olunca ben de seviniyorum. Hem sanatım hem de çizimlerim daha âlâ oluyor. ‘Yapamayız’ diye bir şey yok. Şu anki gençlik ‘yapamayız’ diyor. Hepsi yurt dışına kaçmak istiyor. Nitekim de ülkemizde yapılabilecek her şey var. Çok imkan var. Kâfi ki bu ışığı bulun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu