Haber

İçişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonundadır.

İçişleri Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam ediyor.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, İçişleri Bakanlığı’nın devletin en değerli bakanlıklarından biri olduğunu belirterek; Devleti ve milleti savunmanın en temel misyonu olduğunu söyledi.

Türkiye’de özellikle son 6-7 yılda mafya, çete, uyuşturucu ticareti, ekonomik yolsuzluk, silahlanma, kadın cinayetleri, insan ve göçmen kaçakçılığının patlama yaptığını öne süren Karakoz, neredeyse her gün en az bir kadın cinayetiyle karşı karşıya olduğumuzu belirtti.

Türkiye’nin “uyuşturucu baronlarının ticaret ve saklanma merkezi haline geldiğini” öne süren Karakoz, şöyle konuştu:

“Eski İçişleri Bakanı’nın ardından atanan yeni İçişleri Bakanı’nın görevlerini yerine getirmesi, suç ve kusurlarla mücadelede ivmenin artması takdir edilen bir sorun haline geldi. Güvenlik politikaları, suçlarla mücadele ve kusurlar bakandan bakana değişmemeli, ayıp ve kusurlardan kim sorumlu olmalıdır.” “Bakan kim olursa olsun taviz verilmemelidir. Yargıda, poliste, orduda, milli eğitimde, milli savunmada ve dış politikada uygulanan politikaların sürekli olması ve kişiden kişiye farklılık göstermemesi gerektiği açıktır.”

Karakoz, polislerin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin ve uzman çavuşlara hak ettikleri kadroların verilmesinin önemine dikkat çekerek; Kadın cinayetlerinin önlenmesi için çalışmalar yapılmasını istedi; İstanbul Sözleşmesinin geri getirilmesi gerektiğini belirtti. Karakoz, “Uyuşturucuyla mücadele hız kesmeden ve artarak devam etmelidir. Nerede bir baron, bir kara para aklayıcı varsa, derhal gereği yapılmalıdır.” söz konusu.

HEDEF Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Küresel Organize Suç Endeksi 2023 Raporu’nda Türkiye’nin en kötü ülkeler arasında yer aldığını iddia etti.

Tiryaki, “Bu konuda neler yapacağınızı hep birlikte göreceğiz. Suç örgütlerine yönelik operasyonlar bir süredir detaylı olarak yayınlanıyor ancak uluslararası raporlarda Türkiye’nin durumuna ilişkin göstergelerde bir değişiklik olmazsa emin olun tamamı yayınlanacak” dedi. Dünya bunu sadece bir gösteriş olarak algılayacak.” dedi.

Tiryaki, yerel yönetimlere kayyum atanmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu ve bunun durdurulması gerektiğini savundu.

“Parti olarak memnunuz”

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “Parti olarak Bakanlığınızın sadece kendi görev alanında çalışıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. spekülasyonlardan ve tartışmalardan.” dedi.

Türkiye’nin bir göç sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirten Çömez, sınır güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerle göç sorununun çözülemeyeceğini ifade etti. Çömez, “Hükümetin özellikle dış politika konusundaki pozisyonunun sınır güvenliği kadar önemli olduğunu ve göçle ilgili sorunların çözümü açısından çok değerli olduğunu vurgulamak isterim.” söz konusu.

Ege kıyılarının FETÖ’cülerin yurt dışına kaçtığı çok önemli bir nokta olduğunu kaydeden Çömez, zengin FETÖ’cülerin Türkiye’den yatlarla kaçtığını ve bu konuda önlem alınması gerektiğini söyledi.

Çömez, 400 bin dolar karşılığında Türk vatandaşlığı verilmesinin yanlış olduğunu belirterek, bu uygulamanın Avrupa ülkelerindeki örneklerine göre hayata geçirilmesinin daha doğru olacağını savundu.

“Terörle mücadeleden geri dönüş yok”

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelir gelmez büyük bir görev duygusu, kararlılık ve başarı ile terör örgütlerine, uyuşturucu kaçakçılarına, göçmen kaçakçılarına ve organize suç örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonların takdirle takip edildiğini söyledi. .

Bakan Yerlikaya ve meslektaşlarını tebrik eden Kalaycı, “MHP olarak mücadelede her zaman yanınızdayız.” söz konusu.

Kalaycı, Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain işgal girişimi sonrasında terörle mücadele anlayışına yeni bir yön verildiğini, terörü kaynağında yok etmek ve savunmak yerine saldırı stratejilerinin kararlılıkla uygulandığını vurguladı.

Türkiye’nin terörü bitirmek için kararlı bir çaba gösterdiğini ve güvenlik güçlerinin bir efsane yazdığını belirten Kalaycı, “Terörle mücadeleden geri dönüş yoktur. Küresel emperyalizmin nüfuz ajanları ve Türkiye’nin yeminli düşmanları, terörle mücadeleden geri dönüş yoktur.” aramıza sızanlar bunu iyi bilmeli.” dedi.

Kalaycı, belediye başkanlarının görevden alınması ve kayyım atanmasına ilişkin eleştirilere de tepki göstererek, “Terör örgütüne yardım ve yataklık edenleri görevden almazsanız, milletimizin imkan ve kaynaklarını terör örgütüne devretmezseniz ne yapacaksınız?” ? Ne demokrasi, ne özgürlük, ne insan hakları ve hukuk, terörün yaratıcısı ve bahanesidir.” Olamam.” sözlerini kullandı.

Kalaycı, güvenlik güçlerinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik son iki yılda çok önemli düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek, “İnşallah kamuda birinci derece memurların tamamına 3600 ek gösterge verilecek.” söz konusu.

“Yer altı zenginliklerimizi ortaya çıkarmaya başladık”

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Türkiye’nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini, AK Parti iktidarları döneminde de teröre ve teröriste karşı amansız bir mücadele verildiğini söyledi.

Terörü Türkiye’nin gündeminden çıkardıklarını ifade eden Açıkkapı, “Terörün yuvalarını, inlerini yok ettik. Terörün belini kırdık ve bugün terör gruplarının yuvalandığı bölgelerde yer altı zenginliklerimizi ortaya çıkarmaya başladık. Cari açığımızın büyük bir kısmı enerji alanından geliyor, petrol ve doğal gaz ithalatına bağımlı.” “Son gelişmelerle birlikte ülkemizin özellikle cari açığımızın önlenmesi konusunda çok ciddi kaynaklar yaratacağını görüyoruz.” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın suç örgütlerine yönelik kararlılıkla çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Açıkkapı, uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla ve kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Açıkkapı, “Türkiye uyuşturucu satıcılarının meyhanesi değildir. Uyuşturucuyla mücadele geçmişten günümüze en etkin şekilde yürütülmüştür.” dedi.

guclukonakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu