Ekonomi

Mizuho’ya Göre Enerji Sektörünün S&P 500’deki İdeal Oranı

Enerji sektörü genel yatırımcılar arasındaki popülaritesini kaybetmiş ve 2008 yılı başlarında yaklaşık %16 olan piyasa oranı 30 Nisan 2024 itibariyle %4,1’e düşmüştür.

Karbon emisyonlarını azaltma çabaları sırasında artan güç ve enerji talebi ve güçlü nakit akışı yaratılmasına rağmen, yatırımcılar genellikle Enerji sektörünün piyasa endeksindeki ideal oranının ne olması gerektiğini sorgulamaktadır.

Mizuho Securities stratejistleri, bu soruyu ele almak için, daha iyi ekonomik koşullara rağmen, işletme değerinin faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kâra oranı (EV/EBITDA) ve serbest nakit akışının işletme değerine oranı (FCF/EV) gibi finansal oranlar değerlendirildiğinde, Enerji sektörünün daha geniş piyasaya göre değerinin altında göründüğünü gözlemlemektedir.

Mizuho’ya göre, Enerji Seçilmiş Sektör SPDR Fonu (XLE) yılın başından bu yana S&P 500‘den yaklaşık %6 daha iyi performans göstermiş olsa da, yatırımcılar Enerji sektörünün daha geniş piyasaya kıyasla değer kazanma potansiyeliyle giderek daha fazla ilgileniyor.

Yatırım bankası araştırmasında, Enerji sektörünün S&P 500 içindeki piyasa değeri oranını ve 2008’den 2024’e kadar önümüzdeki iki yıl boyunca piyasanın serbest nakit akışına tahmini katkısını analiz etti ve önemli bir fark buldu.

Tarihsel olarak, Enerji sektörü piyasanın serbest nakit akışına yaklaşık %9,4 oranında katkıda bulunmuştur ve piyasa oranı bu katkıya karşılık gelmekteydi. Bu uyum, gelişmiş kaya petrolü çıkarma teknolojilerinin gelişmesine rağmen 2018’den sonra sona erdi.

Stratejistler, 30 Nisan itibariyle Enerji sektörünün 2025 yılında S&P 500’ün serbest nakit akışına %12’ye yakın bir katkıda bulunacağını öngörmektedir.

Sektörün pazardaki payının mevcut seviyesinden üç katına çıkması pek olası olmasa da, stratejistler Enerji sektörünün toplam piyasa değerinin %8 ila %9’unu temsil etmesi gerektiğine inanıyor.”

Son dönemdeki önemli performansından sonra bile Enerji sektörünün hala büyüme potansiyeline sahip olduğu sonucuna varmışlardır.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bireysel şirketlerle ilgili olarak Mizuho, bu olası yükseliş trendinden faydalanmak için Chevron (CVX), Coterra Energy (CTRA), Civitas Resources (CIVI), Diamondback Energy (FANG), EOG Resources (EOG), Permian Resources (PR), Range Resources (RRC) ve Chesapeake Energy (CHK) gibi yüksek kaliteli şirketlere yatırım yapılmasını tavsiye etmeye devam ediyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir insan editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haber-espiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu