Ekonomi

TreeHouse Hisseleri Kazanç Kaçırınca Düştü

TreeHouse Foods, Inc. (NYSE: THS) 2024 yılının zorlu bir ilk çeyreğini geride bırakırken, kazançları analist beklentilerinin altında kaldı ve hisseleri %4,3 değer kaybetti.

Şirket, -$0,03’lük düzeltilmiş EPS açıkladı ve bu rakam -$0,01’lik konsensüs tahmininin altında kaldı. Beklenen 798,44 milyon $’a karşılık raporlanan 820,7 milyon $ ile gelir tahminlerini aşmasına rağmen hisse senedi fiyatı geriledi.

Şirketin bu çeyrekteki net satışları, temel olarak olumsuz hacim/karma değişiklikleri ve et suyu tesislerinden birinin yeniden faaliyete geçmesi nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre %3,9 oranında azaldı.

Net satışlardaki düşüş, özellikle kahve ve mağaza içi fırıncılık kategorilerindeki planlı dağıtım çıkışlarına ve mütevazı olumsuz fiyat ayarlamalarına bağlandı. Bu faktörler, Kahve Kavurma Yeteneğinin satın alınmasıyla kısmen dengelenmiştir.

Net satışların yüzdesi olarak brüt kar da, temel olarak et suyu tesisinin yeniden faaliyete geçmesi, artan işçilik yatırım maliyetleri ve olumsuz kategori karışımı nedeniyle bir önceki yıla göre 4,4 puan düşerek azaldı. Sürdürülen faaliyetlerden elde edilen düzeltilmiş FAVÖK 46,0 milyon dolar ile şirketin öngördüğü aralıkta, ancak bir önceki yılın ilk çeyreğinde raporlanan 91,3 milyon doların önemli ölçüde altında gerçekleşti.

TreeHouse ayrıca 2024 yılının tamamı için net satışların 3,43 ila 3,50 milyar dolar arasında ve devam eden faaliyetlerden düzeltilmiş FAVÖK’ün 360 ila 390 milyon dolar arasında olmasını beklediğini teyit etti.

Şirket, son satın almalardan kaynaklanan hafif bir hacim ve karışım avantajının, ılımlı deflasyonist fiyatlandırma ile dengelenmesini bekliyor.

Yönetim Kurulu Başkanı, İcra Kurulu Başkanı ve Başkan Steve Oakland sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “2024 mali yılına sağlam bir başlangıç yaparak beklentilerimizin üzerinde net satış sonuçları elde etmemiz bizi cesaretlendirdi.”

Oakland sözlerini şöyle sürdürdü: “Et suyu tesisimizdeki kesinti ilk çeyrek karlılığını etkilemiş olsa da, bu tesisin yeniden faaliyete geçmesi ve anlamlı tedarik zinciri tasarruf girişimlerimiz, yılın geri kalanında marjı genişletmek ve tüm yıl karlılık beklentilerimizi karşılamak için bizi iyi bir konuma getiriyor.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

TreeHouse, ikinci çeyrek net satışlarının 770 ila 800 milyon dolar arasında değişmesini beklerken, orta noktada yaklaşık %2’lik bir düşüş öngörüyor.

İkinci çeyrek için düzeltilmiş FAVÖK’ün 55 ila 65 milyon dolar arasında olması öngörülüyor. Şirket, yeni dağıtım kazanımları, maliyet tasarrufu girişimleri, Broth işinde iyileştirilmiş hizmet seviyeleri ve artan fiyatlandırma eylemleri sayesinde ikinci çeyrekten üçüncü çeyreğe ve üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe kadar düzeltilmiş FAVÖK’te sıralı iyileşmeler bekliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

sultanhisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu