Haber

Stockholm’de PKK/YPG yandaşları kışkırtıldı

İsveç’in başkenti Stockholm’de terör örgütü PKK/YPG yandaşları, parlamento binasının dış cephesinde örgütü temsil eden paçavranın yanı sıra İsveçli yetkililer ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan başka bir videoyu sosyal medyada paylaştı. .

İsveç’te terör örgütü PKK/YPG destekçileri, terör örgütünü simgeleyen paçavranın görüntüsünü İsveç’te parlamento binasının dışına projektörle yansıttı.

Binanın duvarına yansıtılan örgütü simgeleyen bez modülün görüntülerini İsveç’le ilişkilendirilen sosyal medya hesaplarında paylaşan terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Dışişleri Bakanı Tobias Billström’ü kışkırttı. yayınladıkları başka bir görselde kullandıkları ifadeler ve görsellerle. .

Kristersson ve Billström’e yönelik hakaretlerin yer aldığı videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterinin yakıldığı görüntüler de yer aldı.

Söz konusu görüntülerin yer aldığı paylaşımda, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç’te 1 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni terör ceza yasasını Stockholm’deki Norra Bantorget Meydanı’nda protesto edeceği bildirildi.

1 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni terör yasası

Terör örgütlerine üyeliğin ülkede suç kapsamına alınmasını amaçlayan yasa tasarısında, terör faaliyetlerine katılan ve terör örgütleriyle işbirliği yapan kişiler 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor.

Tasarıya göre, terör örgütünü desteklemek, güçlendirmek veya teşvik etmek amacıyla faaliyetlere katılan kişiler en fazla 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilecek.

Ağırlaştırıcı sebepler varsa bu suçların cezası en az 2, en fazla 8 yıl hapis olacak.

Terör örgütüne silah, cephane, yanıcı ve patlayıcı maddeler, taşıma esası, arazi ve mal kiralama gibi kabahatlere karışanlar 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir.

Bu suçlar için ağırlaştırıcı sebeplerin varlığı halinde 1,5 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Tasarı, yetkililere terör örgütlerini finanse eden veya başka bir şekilde destekleyen kişileri tutuklama ve kovuşturma için çok daha geniş yetkiler veriyor.

habernurhak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu