İş

Türkiye Kart’ın pilot uygulaması tamamlandı, 81 ilde kullanılması hedefleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uraloğlu, projede amaçlarının şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinin verildiği ulaşım sektöründeki tüm paydaşların yer alacağı ‘takas, santral, takas ve operasyon merkezi’ kurarak Türkiye Kart’ı her alanda kullanıma sunmak olduğunu belirtti. dahil olmuş.

Ulaştırma Bakanı, Türkiye Kart ile ulaşım, para transferi ve alışverişte tek kartın kullanılabileceğini kaydetti.

Sözleşme süreçleri devam ediyor

Bakan Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya’da teknik altyapı süreçleri tamamlandı. İstanbul’daki yeni havalimanı metro sınır entegrasyonu da hazır. Kayseri Büyükşehir, Yozgat ve Gümüşhane Belediyeleri ile sözleşme süreci tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda projeyi 2023 yılı sonuna kadar 6 ilde faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz.

TCDD ve TCDD Nakliyecilik tarafından işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart’ın devreye alınmasına yönelik şemsiye sözleşme süreçleri devam ediyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN sınırlarında sözleşme sonrası entegrasyon süreçleri başlatılacak. İlerleyen süreçte diğer belediyeleri ve işletmecileri de sisteme dahil ederek projeyi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Türkiye Kart Projesi ulaştırma sektörüne önemli bir dönüşüm getirecek. “Vatandaşlarımız ulaşım ve ödeme işlemlerini daha kolay, hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirebilecek.”

Türkiye Kart nedir ve özellikleri nelerdir?

Yıl sonunda 6 ilde kullanılacak olan Türkiye Kart, toplu ulaşımda, POS ve ATM cihazlarında, belediye harç ve vergi ödemelerinde, otopark ödemelerinde, anlaşmalı işyerlerinde, taksi ödemelerinde, yiyecek-içecek otomatlarında kullanılabilecek.

Ayrıca yükleme işlemleri PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, taşınabilir uygulamalar ve anlaşmalı işyerleri üzerinden de yapılabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu