Haber

Başkan Büyükgöz kent toplantılarında hız kesmiyor

KOCAELİ (İGFA) – Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kent Buluşmaları toplantılarına aralıksız devam ediyor. İlçedeki farklı yerel ve vatandaş derneklerinin temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve üyelerini Kent Toplantıları adı verilen toplantılarda ağırlamaya devam eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ilçeye getirdiği proje ve hizmetler hakkında bilgi vererek, dinliyor. vatandaşların talep, görüş ve önerilerine kulak veriliyor. Kent Buluşmaları’nı belirlenen program çerçevesinde sürdüren Önder Büyükgöz’ün farklı tarihlerde gerçekleştirdiği toplantıların son konukları ise ilçede yaşayan Muş, Kastamonu ve Balkan Türkleri oldu. Arapçeşme Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantılarda ikramların ardından hazırlanan slayt gösterisi eşliğinde misafirlerine hizmetler hakkında bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, şunları söyledi: “‘Sağlam İş Yaptık,’ diye bir cümle kurduk. Gebze’yi Güvenceye Aldık.’ Bazılarınız bu cümlenin bir karşılığı var mı ya da bu cümle kelimelerle dolu mu diye sorabilir.Gebze’yi nasıl güvence altına aldık hep birlikte bakalım.Bu şehrin bazı kronik sorunları vardı.Bunlar son elli yıldan kalma sorunlardı. ya da yüz yıl.

KRONİK SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Bu sorunları ortadan kaldırarak başladık. Öncelikle 1 milyar liraya yakın kamulaştırma yaptık. 42 okulun kamulaştırma sorununu çözerek İlçe Milli Eğitim’e devrettik. Öte yandan 24 caminin mülkiyet sorununu çözdük. Hepinizin yakından konuştuğu bir diğer sorun da Çoban Mustafa Paşa Camisi’nin yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan arazi. Biz bunu millileştirdik ve bu kentteki 8 sağlık tesisinin mülkiyet sorununu çözdük. Geçmişten gelen sorunları ele aldık ve temizlemeye devam ettik. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Gebze çıkışı yoktu. Projede vardı ama maliyetli olduğu için projeden çıkarıldı. Devlete bir kuruş ödemeden bu sorunu çözdük. Ulaştırma Bakanımız belediyemizi ziyaret ettiğinde bana şunları söyledi: ‘Başkanım hiçbir belediye bize bu kadar kemiksiz balık getirmedi. Bu projeyi siz hazırladıysanız ihalesini yapmak bize düşüyor” dedi.

DERNEKLERDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Başkan Büyükgöz’ün kent toplantılarına eşleriyle birlikte katılan Kocaeli Muş Dernek Lideri Hasan Payyu, Kocaeli Kastamonu Dernekler Federasyonu Lideri Musa Tunoğlu, Gebze Kastamonu Dernek Lideri Ergün Kepenek, Darıca Kastamonu Toplum Lideri Deniz Ünal, Dilovası Kastamonu Dernek Lideri Mehmet Dağ, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık. vatandaşlar. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Lideri Günay Uzun, Gebze Balkan Türkleri Derneği Lideri Hüseyin Aksu, Gebze Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Lideri Hatice Çalışkan, örnek misafirperverliğinden dolayı kendisine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu