Haber

Beşiktaş Teknik Direktörü Santos: Birçok gol fırsatı yakaladık ama bitiremedik

Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında konuk ettiği Yukatel Adana Demirspor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, çok sayıda gol fırsatı bulduklarını ancak bitiremediklerini söyledi.

Portekizli teknik adam, Tüpraş Stadı’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İyi bir performans sergilediklerini belirten Santos, “Maçı ve oyunu kontrol ettik. Geçen maça göre çok daha iyiydik. Rakibimize fırsat vermedik. Savunmada iyiydik. 7-8 fırsat yakaladık. Maç boyunca gol atamadık ama oyuncularım çok çabaladı. Rakibimiz 10 kişi kaldı ve gol atmayı başardık. “Oyuncularım ciddi bir çaba gösterdi. Ancak nedense gol atılmadı. Çok uğraştık ama gol atamadığımız için 2 puan kaybettik.” dedi.

Afrika Uluslar Kupası’nda sakat oyuncular nedeniyle kadrolarının eksik olduğunun altını çizen Fernando Santos, şu görüşleri paylaştı:

“Elimizdeki oyunculara odaklanmamız lazım. Transferde defans oyuncusu alacağız. Yeni oyuncular gelecek. Şu anda oyuncu eksiğimiz var. Kadromuz yetersiz. Geçmişten hiç bahsetmem. Benim tarzım değil. Bugüne ve geleceğe bakıyorum. Beşiktaş’ın hak ettiğini yapmamız lazım. “Beşiktaş’ın şampiyonluğu kazanması lazım. Biraz zamana ihtiyacımız var. Gerçek planlar yapabilmek için doğru adımları atmalıyız. Buradaki oyuncuları en üst seviyeye çıkarmak önemli. Bu yıl en üst seviyeye ulaşmak için çaba göstereceğiz ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Bu sezon tüm müsabakalarda 4. maçına çıkan genç oyuncu Serkan Emrecan Terzi’nin performansıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Santos, “İlk yarı hücumda zorlandı. Sadece oynadığı için sorun olabiliyor. İkinci yarıda özgüvenle oynayarak hamleyi destekledi. Çok iyi oynadı.” . Onun performansından memnunum.” dedi.

“En büyük sorun kadronun istikrarsızlığı”

Fernando Santos, Beşiktaş’ın büyük bir kulüp olduğunu ve bu kültürü yaşatacak oyuncu grubuna ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Siyah-beyazlı takımın bu sezon istikrarsız bir imaja sahip olduğunu belirten Portekizli teknik adam, “Beşiktaş bu sezon çok iniş çıkışlar yaşıyor. İstikrarlı bir imaj sunamıyor. En büyük sorun takımın istikrarsızlığı.” Genç oyuncular çok kaliteli. Bazen tedirgin olabiliyorlar. Burada 20 gün oldu. “Büyük bir takımda oynamanın nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Bu kulüp kültürünü yaşatacak oyuncu grubuna ihtiyacımız var. Bazı oyuncuların Beşiktaş’ın büyüklüğünü anlama ve oynama konusunda eksikliklerini görüyorum. Bunları geliştireceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

“Bu takım camia kadar büyük değil”

Santos, siyah-beyazlı futbol takımının kadro kalitesinin kulübün büyüklüğüyle aynı seviyede olmadığını belirtti.

Beşiktaş’ın çok büyük bir camia olduğunu anlatan tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu:

“Bahane üretmeyi hiçbir zaman sevmem ama bir gerçek var. Beşiktaş çok büyük bir camia. Bu takım camia kadar büyük değil. Bu bildiğimiz bir gerçek. Takım kalitesi bu büyüklükte değil. Liderimiz ve yönetimi çok çalışıyor. Bu takım, Beşiktaş’ı “Onu büyüklüğüne layık oyuncular seviyesine çıkaracağız. Taraftarları çok iyi anlıyorum. Kupayı kazanmak istiyorlar ama biz yeniden yapılanma sürecinde mücadele edeceğiz. Onlardan destek bekliyorum. Uygun seviyeye ulaşmak için her şeyi yapıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu